Yhteen pisteeseen oli tyytyminen Jyväskylässä

JYP-HIFK 2-1 ja. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

HIFK aloitti viikonlopun vieraspelituplan Jyväskylästä. Tasainen ottelu eteni alkukauden trendin mukaisesti vähämaalisena aina jatkoajalle saakka, kunnes kotijoukkue rankaisi.

Avauserä alkoi vauhdikkaasti ja vierailijat tulivat otteluun raikkaalla liikkellä. Muutaman pidemmän hyökkäyksen päätteeksi kotijoukkue joutui rikkomaan ja seurauksena oli tarjolla ylivoimaa. Alkukaudella päänsärkyä aiheuttanut ylivoima ei natsannut tänäänkään. Ensimmäisen ylivoiman loppupuolella JYPin Kyle Platzer onnistui nappaamaan kiekon itselleen ja pääsi alivoimalla läpiajoon. Aleksanteri Kaskimäelle ei tässä vaiheessa jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin napauttaa takaapäin mailalla hyökkääjän yläkäteen ja siitä seurauksena rangaistuslaukaus kotijoukkueelle. Juuso Puustinen ei erehtynyt, vaan laittoi tavaramerkkirankkarinsa maaliin. HIFK pääsi vielä toistamiseen erän loppupuolella ylivoimalle, mutta tuloksetta.

Vierailijat tulivat tasoihin juuri ennen ottelun puoliväliä. Huiman vaihdon vetänyt Åsten-Seppälä-Dyk-trio sai pitkän puurtamisen päätteeksi kiitoksensa. Sebastian Dyk karvasi kiekon hyökkäysalueella, Seppälä laukoi ja Åsten maalasi miinuskulmasta JYP-vahti Eetu Laurikaisen takapuolen kautta kiekon maalin kattoon.

Kolmas erä oli tasainen ja kumpikin joukkueista puolusti tiiviisti omaa maaliaan. Vierailijat olivat kuitenkin erän puolivälissä niskan päällä, mutta JYP-vahti Laurikainen piti lukemat tasoissa. Puntit tasoittuivat, kun HIFK joutui kahteen otteeseen alivoimalle. Alkukauden hienosti toiminut alivoima oli tänäänkin iskussa ja hoiti tonttinsa moitteetta. Myös 16 kertaa torjunut Roope Taponen oli maalillaa erinomainen ja piti joukkueen mukana ottelussa viiden viimeisen minuutin puristuksessa.

Jatkoajalla vierasjoukkueella oli hetkensä, mutta lopulta JYP-kapteeni Robert Rooba sivalsi ranteella läpiajon päätteeksi lisäpisteen jyväskyläläisille.

Ottelun tilastot, lehdistötilaisuus ja maalikooste

HIFK matkustaa vielä tänään Lahteen, jossa se kohtaa huomenna lauantaina Pelicansin. Ottelu alkaa kello 17:00 ja on katsottavissa C Morelta.