BÄTTRE FOLK PODCAST: Pudotuspeliekstra – nyt Spotifyssa!

Reilun tunnin verran HIFK-asiaa.

Bättre Folk-podcastin pudotuspeliekstra on täällä. Ville Varakkaan ja Eetu Hyvärisen vieraana keskiviikon treenien päätteeksi kävivät Iiro Pakarinen, Kristian Vesalainen, Aleksanteri Kaskimäki, Otso Rantakari ja Ville Peltonen.

Voiko pudotuspeleistä puhua ääneen ja minkä verran? Valmentajat puhuvat haastatteluissa ja lehdistötilaisuuksissa kieli keskellä suuta; vastapuolelle ei haluta antaa mitään infoa ja halutaan myös välttää ennakkosuosikin paineet. Loukkaantumisista ei puhuta ja kysymyksiin vastataan lyhyesti.

– Petri Matikainen sanoi aikanaan Bluesissa meille, että älkää antako medialle mitään. Puhukaa ihan puutaheinää, sanoo Ville Varakas.

HIFK aloittaa pudotuspeliurakkansa lauantaina Raumalla. Viikon mittainen harjoittelu – ja lepotauko tuli joukkueelle tarpeeseen. Helpolla suora puolivälieräpaikka ei irronnut.

– Jyväskylässä näimme hallin mediataululta tuloksen ja toisella erätauolla kuulimme, että Jukurit johtaa Kärppiä 4-0. He tekivät osansa ja onneksi saimme tasoitettua ottelun loppuminuuteilla, sanoo Iiro Pakarinen.

Pakarinen pelasi JYPiä vastaan toisen ja kolmannen erän puolustajana. Ville Varakas muistaa Iiron monipuolisuuden jo yhteisiltä KalPa-ajoilta 2010-luvun alussa. Vesalainen-Jääskä-Pakarinen-hyökkäystrio on aiheuttanut harmaita hiuksia vastustajille kevään mittaan. Mikä kombinaatiosta tekee niin hyvän?

Kristian Vesalainen saapui HIFK:hon marraskuussa. Alku oli niin joukkuelle kuin ”Vessille” henkilökohtaisestikin hankala, mutta juuri ennen joulua kurssi kääntyi. Joukkueen otteet paranivat ja runkosarjan jälkimmäisellä puolikkaalla HIFK oli kuntopuntarin ykkönen. Vesalaisen asemat pistepörssissä paranivat kohisten runkosarjan lopussa. Mitkä asiat vireeseen vaikuttivat? Ja miksi Kristian vaihtaa ylivoimalle mailaa?

Aleksanteri Kaskimäki aloittaa ensimmäiset miesten pudotuspelinsä. Juniorimaajoukkueita edustanut ”Kaski” on runkosarjan loppupuolella saanut enemmän vastuuta ja itseluottamus kasvanut vastuun myötä. Millaisia odotuksia Kaskimäellä on tulevalle keväälle?

Otso Rantakari ja pohjoismainen puolustusyhteistyö. Joukkueessa on neljä ruotsalaista ja yksi norjalainen puolustaja. Millaista kommunikointi muun pakiston ja koko joukkueen kanssa on? Onko sillä väliä, kuka on pakkiparina?

Joukkue sai tosiaan viikon tauon ennen pudotuspelien alkua. Miten Ville Peltonen valmennusryhmineen jaksoitti tämän viikon ja miten työnkuvat rakentuvat koko staffin osalta. Millaisia merkintöjä vastustajista tehdään ja kuinka pieniksi palasiksi yksittäinen ottelu datan ja analytiikan valossa pirstaloidaan?

Kuuntele Bättre Folk-podcastin pudotuspeliekstra Spotifysta tai Soundcloudista!

Mikäli alla olevat upotukset eivät näy, klikkaa itsesi tästä yllä olevista linkeistä.

HIFK · BÄTTRE FOLK PODCAST: PLAYOFFS-SPESIAALI

Näytä kaikki uutiset