HIFK ja JYP iskevät yhteen Nordiksen keskiviikkoillassa

Ottelu alkaa keskiviikkona kello 18:30

HIFK:n ja JYPin välinen kolmas kohtaaminen pelataan keskiviikkona Nordiksella. Kauden kahdesta aiemmasta kohtaamisesta kumpikin on voittanut kotipelinsä: Lokakuussa Jyväskylässä JYP oli vahvempi lukemin 2-1, kun taas marraskuun ensimmäinen päivä HIFK voitti Nordiksella pelatun matsin 4-2.

Keskinäisten kohtaamisten tehokkaimmat pelaajat ovat HIFK:n Juha Jääskä (2+1), Julius Nättinen (1+2) ja JYPin Juuso Puustinen (2+0).

Stadilaiset lähtevät otteluun kuuden Liiga-ottelun pisteputkessa. Kuudesta edellisestä kohtaamisesta se on hävinnyt vain yhden ja senkin jatkoajalla. Julius Nättinen aloittanut vuoden 2023 kovalla draivilla. Liigan entinen maalikuningas on summannut vuodenvaihteen jälkeisiin neljään otteluun 7 tehopistettä (2+5). Myös aiemmin mainittu Jääskä on ollut hyvässä iskussa. Neljään edelliseen otteluun on syntynyt 6 pinnaa (2+4).

JYP on sarjataulukossa sijalla 13 ja viidestä edellisestä matsistaan se on voittanut kaksi. Lauantaina JYP hävisi Ilvekselle kotikaukalossaan lukemin 2-0. Joukkueen kultakypärää kantaa piste per peli -tahtia edennyt Jerry Turkulainen. Kannoillaan Pohjois-Amerikasta Jyväskylään palannut puolustaja Sami Niku 32 pisteellä. Myös KooKoon ja Tapparan paidasta tuttu Kyle Platzer on iskenyt yli 25 tehopistettä. Viime keväänä HIFK:ta vahvistanut Reid Gardiner on iskenyt 39 otteluun 16 maalia.

Veini Vehviläinen on esiintynyt mallikkaasti JYP-maalilla paluunsa jälkeen. 18 ottelun jälkeen torjuntaprosentti näyttää 91,19% päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,39 ottelua kohden.

Seuraa heitä:

Juuso Puustinen, JYP: Vuosina 2014-2017 HIFK:ta edustanut rightin puolen hyökkääjä on noussut jälleen tasolleen vaikean Örebro-kauden jälkeen. 38 otteluun tehopisteitä on kertynyt 24 ja maaleja 11. Omaa erinomaisen laukauksen.

Kevin Roy, HIFK: Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava 29-vuotias on debytoimassa keskiviikkona punapaidoissa. 28 NHL-ottelua Anaheim Ducksissa pelannut kanadalaishyökkääjä teki kovaa jälkeä myös AHL:n puolella. 280 otteluun 186 tehopistettä, joka teki pistekeskiarvoksi 0,66 ottelua kohden. Luova ja juonikas, pienikokoinen hyökkääjä tuo kivan mausteen HIFK:n hyökkäyspelaamiseen.

Kristian Vesalainen, HIFK: 23-vuotias hyökkääjä on kokenut pelimies nuoresta iästään huolimatta. Kiekollinen itseluottamus on palannut ja ”Vessi” onkin alati vaarallinen hyökkäyspäässä. KalPa-kotipelissä syntyi jo tehopisteet 2+1 ja lisää on varmasti tulossa.

 

HIFK-JYP keskiviikkona kello 18:30 – osta lippusi tästä!

 

Näytä kaikki uutiset