HIFK kiilasi kuuden joukkoon – yksi piste riitti Jyväskylästä

JYP-HIFK 5-4 ja (1-1, 2-2, 1-1, 1-0)

HIFK päätti runkosarjansa JYPin vieraana Jyväskylässä.

Ottelun alku oli vierailijoille katastrofi. Vain 26 sekunnin kohdalla maalipörssin kärki Reid Gardiner vei jyväskyläläiset johtoon. HIFK:lla oli vaikeuksia päästä pelin tempoon kiinni, ja varsinkin kolmikko Gardiner-Braden Christoffer ja Severi Lahtinen aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia stadilaisten puolustajille. Tasoitusosuma kuitenkin nähtiin ajassa 7:25, kun HIFK:n nelosketju sai hyvän paineen JYPin maalille. Micke Åsten voitti päätykiekon ja potkaisi kiekon Teemu Tallbergille joka nousi maalille ja lopulta Miro Väänänen nosti kiekon maalin edustalta yläkulmaan. Maalin myötä vierasjoukkue sai tekemiseensä oikeanlaista ilmettä.

Toisessa erässä maalihanat avautuivat toden teolla. Braden Christoffer vei kotijoukkueen 2-1-johtoon ajassa 23:44. Kristian Vesalainen toi kuitenkin vierailijat tasoihin upealla yksilösuorituksella viisi minuuttia myöhemmin. Vesalainen nappasi kiekon laidasta, leikkasi keskelle ja ampui täydellisen kudin räpyläkäden yläkulmaan. Syöttöpisteet merkattiin Aleksanteri Kaskimäelle ja Leevi Teissalalle. Eddie Larsson jäi ottelun alkuhetkellä sivuun pelistä ja Iiro Pakarinen siirtyi puolustajan tontille. Ja onnistui myös maalinteossa ajassa 31:23. Sebastian Dyk ja Victor Berglund petasivat paikan Pakariselle, joka ampui upeasti kovan rannelaukauksen etuyläkulmaan. JYP kuitenkin tasoitti vain puoli minuuttia myöhemmin kun Jerry Turkulainen pääsi hyökkäysalueen kiekonmenetyksen seurauksena puolittain läpi. Kova laukaus otti osuman Roope Taposen räpylästä ja meni maaliin. Näin toiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 3-3.

Kolmannen erän alku mentiin pitkälti tasatahtia, mutta pikkuhiljaa JYP alkoi päästä niskan päälle. Lopulta Iiro Pakarinen vihellettiin jäähylle ennen erän puoliväliä ja JYP onnistui ylivoimalla. Läpi illan vahvasti pelannut Braden Christoffer vei maalin edestä jyväskyläläiset maalin johtoon ajassa 48:23. Pitkään näytti siltä, ettei HIFK tästä enää nouse. Mutta mitä vielä. Miro Väänänen toi illan toisellaan stadilaiset tasoihin ajassa 53:48. Loppupelin HIFK taisteli tiukasti ja säilytti tasaluvut taululla päätösvihellykseen asti. Jatkoajalla JYP kuitenkin iski itselleen lisäpisteen. Stadilaisille se oli osaltaan kosmetiikkaa, sillä Jukurit voittivat Kärpät Oulussa ja yksi pinna riitti HIFK:lle suoraan puolivälieräpaikkaan.