HIFK nousi kahden maalin takaa tasoihin – TPS rokotti heti jatkoajan alkuun

TPS-HIFK 3-2 ja. (0 - 0, 2 - 2, 0 - 0, 1 - 0)

HIFK:n ja TPS:n kauden kolmas kohtaaminen käytiin tänään Turussa. Siinä missä HIFK on ollut vahvempi kahdessa aiemmassa kohtaamisessa, oli turkulaiset tänään jatkoaikamaalin verran etevämpiä.

Ottelun avauserä ei hienouksia tarjoillut, kumpikin joukkue puolusti tiiviisti ja molemmat halusivat aloittaa pelin vahvasti. Maalipaikoilla ei mässäilty ja ensimmäisen erän sykähdyttävin hetki olikin Aarne Kärpäsen lento toisella liigakatkolla. Muuten avauserää kuvasivat tiukat kamppailut kulmissa ja huolimattomuusvirheet kiekon kanssa.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Isännät aloittivat maalinteon ylivoimalla ajassa 24:24. Roope Taposen maalille oli ajautunut seitsemän pelaajaa ja kiekko oli pitkään kadoksissa. Lopulta 200. liigaotteluaan pelannut Lauri Korpikoski sivalsi kiekon Taposen patjan vierestä verkkoon. Lisää oli luvassa vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa asialla oli Michael Dal Colle. TPS kävi vielä lähellä kolmattakin osumaa, mutta sitten alkoikin tapahtua toisessa päässä. Ajassa 34:00 Ilari Melart syötti kiekon vaihtoaitiosta tullelle Otto Salinille, joka tykitti kiekon upealla rannelaukauksella takayläkulmaan ja toi vierailijat maalin päähän.

 

Viisi minuuttia myöhemmin ja vain 20 sekuntia ennen toisen erän loppua Juha Jääskä tasoitti lukemat alivoimalla. Ensin ”Jäky” tarjoili huippupaikan Iiro Pakariselle, mutta tämä ei onnistunut. Sitten Jääskä nappasi kiekon itselleen ja ampui sen ranteella ohi TPS-vahti Lassi Lehtisen. Näin erätauolle lähettiin tasalukemista.

 

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja maalipaikkoja oli niukasti puolin ja toisin. Julius Nättinen pääsi yksin läpi neljä minuuttia ennen loppua, mutta laukaus osui Lehtisen patjaan. HIFK sai vielä ylivoiman muutamaa minuuttia ennen loppua, mutta laukaukset jäivät uupumaan. Näin edessä oli jatkoaika. Se ehti vanheta ainoastaan 23 sekuntia, kun kiekonmenetyksen seurauksena TPS sai ylivoimahyökkäyksen ja Aarne Intonen nappasi lisäpisteen turkulaisille.

Ottelun tilastot ja lehdistötilaisuus

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna Lahdessa.

Näytä kaikki uutiset