HIFK:lle jatkoaikatappio – sarja jatkuu huomenna Raumalla

HIFK-Lukko 1-2 ja. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Ottelun avauserä oli jälleen toisinto aiemmista kohtaamiseista, ja sitä edesauttoi HIFK:n heti erän alkuun saama jäähy, jota tarkasteltiin videolta kyllästymiseen asti. Kotijoukkueen alivoima oli kuitenkin jälleen iskussa ja se selvitti molemmat alivoimatilanteet. HIFK pääsi avauserässä myös kertaalleen ylivoimalle, mutta muutamaa laukausta lähemmäksi ei maalia päästy. Lopulta maalihana kuitenkin avattiin Jesse Seppälän toimesta. Christian Kåsastul heitti norsukiekon puolustusalueelta ja Seppälä puski itsensä läpi ja nosti kiekon Lukko-vahti Artem Zagidulinin kautta verkkoon. Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toinen erä oli HIFK:lle äärimmäisen vaikea. Lukko sai pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä ja kotijoukkue ei saanut rytmitettyä peliään. Myös irtokiekot ja kamppailuvoitot menivät selvästi raumalaisten nimiin ottelun toisessa erässä. Ja ennen pitkää syntyi tasoitusmaalikin. Ajassa 32:47 Gabriel Fontaine sai putata irtokiekon tyhjään maaliin. Lukolla oli vielä paikkansa lisäosumiin toisessa erässä, mutta HIFK selvisi. Pukukoppiin lähdettiin tasalukemista 1-1.

Kolmannessa erässä sama trendi jatkui: Lukko puski armottoman kovaa päälle ja kotijoukkue oli omalla puolustusalueellaan vaikeuksissa. HIFK hyökkäsi muutaman kerran lupaavan näköisesti, mutta ykkössektorin maalipaikoille oli vaikeuksia päästä ja harvat laukaukset tulivat Zagidulinin maalille ilman maskia. Edessä siinsi jatkoaika.

Jatkoaika oli HIFK:lta vahva ja se sai luotua useita vaarallisia tilanteita Lukko-maalille. Mutta hyvä hallinta ei riittänyt, kun Lukko-hyökkääjä Julius Mattila puttasi kiekon suoraan syötöstä maaliin ajassa 70:24 ja siirsi sarjan takaisin Raumalle.

HIFK johtaa sarjaa nyt 3-1 lukemin. Kiekko tippuu jäähän huomenna Kivikylän Areenalla 17:00.

-Kova taistelu ja kova vaade näissä peleissä. Meillä oli hyvä momentum jatkoajalla, mutta emme saaneet tällä kertaa palkintoa. Jatkamme tästä huomenna. Vähän meiltä oveluus ja tylyys puuttui tänään, sanoi päävalmentaja Ville Peltonen ottelun päätyttyä.