HIFK:lle kolmas kiinnitys kolmen ylivoimaosuman siivittämänä

Lukko-HIFK 3-5 (1-3, 0-0, 2-2)

HIFK:n ja Lukon välinen neljäs puolivälieräkohtaaminen miteltiin keskiviikkoiltana Raumalla. Loistavan viimeistelyn ja toimivan ylivoimapelin siivittämä stadilaiset nappasivat kolmannen kiinnityksensä semifinaalipaikkaa lukemin 5-3.

Ottelun alku mukaili hyvin pitkälti kahta aiempaa kohtaamista: Lukko oli vahva ja hallitsi avauskympin tapahtumia. HIFK oli aika ajoin vaikeuksissa raumalaisten pyörittäessä kiekkoa pitkään hyökkäysalueella ja joutui turvautumaan pitkiin kiekkoihin. Lopulta kiekko menikin stadilaisten maaliin Antti Saarelan lavasta ajassa 5:21. Vierasjoukkue kuitenkin sisuuntui takaiskun jälkeen ja ajassa 11:30 Otto Paajanen ampui ranteella HIFK:n tasoituksen. Sisupuukon arvoisen esityön osumaan teki Sebastian Dyk. Ruotsalaishyökkääjä oli vierasjoukkueen seuraava maalintekijä kaksi minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Sarjassa ensiesiintymisensä tänään tehnyt Otto Salin sai kiekon puolustusalueella ja syötti laitaa pitkin luistelevalle Julius Nättiselle, joka toi kiekon hyökkäysalueelle ja antoi kovan, millintarkkan syötön takatolpalle luistelleelle Dykille joka laittoi kiekon verkkoon.

Alle minuutti tästä ja Kristian Vesalainen vei stadilaiset kahden maalin johtoon upealla rannevedollaan Juha Jääskän ja Eddie Larssonin esityöstä. Kolmannen takaiskun jälkeen Lukko vaihtoi maalivahtia. Kotijoukkue saikin lisävirtaa erän loppuun ja HIFK sai painaa kovaa duunia puolustuspäässä säilyttääkseen lukemat erätauolle.

Toisessa erässä kotijoukkue nosti kytkintä ja avauserän lopun trendi jatkui pitkälle erän puoliväliin. Taposelle merkattiin kakkoserään kaikkiaan 11 torjuntaa ja pelaajat blokkasivat laukauksia uhrautuvasti. Kumpikin joukkue pelasi kertaalleen ylivoimaa, mutta tuloksetta. HIFK:n paras paikka siunautui erän loppupuolella Eetu Koivistoiselle, mutta kiekko lirui tolpan ja ulkona maaliltaan olleen veskarin välistä ohi maalin. Toiselle erätauolle lähdettiin siis niin ikään vierasjoukkueen 3-1-johdossa.

Kolmannessa erässä sama trendi jatkui. Lukko hyökkäsi, HIFK puolusti ja Taponen torjui. Lukolle tarjottiin ennen erän puoliväliä myös ylivoimaa, kun HIFK:lla oli liikaa pelaajia jäällä. Alivoima toimi taas ja hetken kuluttua oli HIFK:n vuoro pelata ylivoimaa ja illan neljäs vierasmaali näki päivänvalon Iiro Pakarisen lavasta. Lukko kavensi Jere Karjalaisen osumalla alivoimalla ajassa 12:55, mutta Pakarinen kuittasi tuon osuman illan toisella osumallaan. Samaisella ylivoimalla. Karjalainen onnistui vielä toistamiseen kolme minuuttia ennen loppua, mutta loppulukemiksi kirjattiin 5-3-voitto HIFK:lle.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus

Neljäs puolivälieräottelu pelataan perjantaina loppuunmyydyllä Nordiksella. HIFK:lla on sauma katkaista voitolla neljännesfinaalisarja ja edetä mitalipeleihin.