HIFK:lle täysi pistepotti – KalPa kaatui Nordiksella

HIFK - KalPa 5-4 (1 - 0, 3 - 1, 1 - 3)

HIFK kohtasi KalPan Nordiksen lauantai-illassa. Hyvätunnelmaista ja vauhdikasta ottelua oli seuraamassa yli 7600 katsojaa. Ja lopulta jännitettävääkin riitti, kun KalPa oli lopussa lähellä kivuta tasoihin, mutta isäntien viisi osumaa riitti kolmeen pinnaan.

Avauserän isännät aloittivat vahvasti ja punalamppu syttyi ensimmäisen kerran jo ajassa 3.20 Juha Jääskän toimesta.

Vaikka avauserässä ei Jääskän osuman lisäksi enää maaleja nähty, tarjoili se kumpaakin päätyyn vielä useita hyviä maalipaikkoja. Aloitusympyrään HIFK:lle jäi petrattavaa aloitustilaston mennessä vierailijoille lukemin 10-2.

HIFK:n vahvat otteet näkyivät toisessa erässä ja punapaidat laukoivatkin erässä 18 kertaa. Erän avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkueen Juuso Könönen, joka tasoitti ottelun 1-1:een juuri ennen ottelun puoliväliä. Seuraava maali syntyi hieman onnenkantamoisella: Teemu Tallberg toi kulmasta kiekon maalin edustalle, josta KalPan Lasse Lappalainen huitaisi sen omaan maaliin. Osuma merkattiin aluksi Jesse Seppälälle, mutta korjattiin myöhemmin Tallbergin nimiin.

Lisää oli luvassa ajassa 33:28. Tällä kertaa asialla vuodenvaihteen todella pirteäsi aloittanut Julius Nättinen ylivoimalla.

Toisesssa erässä nähtiin myös ottelun hienoin osuma. Erää oli jäljellä vain 14 sekuntia, kun trio Paajanen-Nättinen-Vesalainen veivasi upean osuman kuopiolaisten verkkoon.

Kolmannen erän maalinteon aloitti HIFK ja Kristian Vesalainen illan toisella osumallaan. Maalista erikoisen teki se, että laukoessaan Vesalainen katkaisi myös mailansa, mutta kiekko päätyi silti maaliin.

Sitten alkoi KalPan kirivaihde. Ensin Max Görtzin lämäri upposi HIFK:n verkkoon ajassa 46:03. Ilman maalivahtia osuman viimeistelivät Juuso Könönen ja Jaakko Rissanen. Rissasen maalin jälkeen aikaa pelikelloon jäi vielä puolitoista minuuttia. Mutta HIFK kesti KalPan loppupaineen ja kolme pinnaa jäi Stadiin.

HIFK pelaa seuraavan kotiottelunsa vasta keskiviikkona 18.1. JYPiä vastaan. Ensi viikonloppu pelataan vieraissa.