HIFK:n pisteputki katkesi Kuopiossa – KalPan kyseenalainen avausmaali herätti keskustelua

KalPa-HIFK 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

HIFK kohtasi perjantain KalPan Kuopiossa. Niiralan monttu on perinteisesti ollut punapaidoille vaikea vieraskaukalo, ja tuo trendi jatkui tänäänkin. HIFK:n 16 ottelun mittainen pisteputki päättyi KalPan voittaessa 3-1. HIFK oli edellä kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta KalPan vahva kolmas erä ja kaksi salamamaalia oli tänään liikaa.

Vierasjoukkue aloitti avauserän terävästi ja ”bussijaloista” ei ollut tietoakaan. Ensimmäinen viisiminuuttinen vietettiin hyvin pitkälti KalPan puolustusalueella ja HIFK pääsi usein vaihtamaan kiekko hyökkäyspäässä. Jesse Seppälä jäi ottelun alla sivuun kokoonpanosta, ja Kolleista nostettu Aatu Laakso ja Kiekko-Espoo-laina Janne Hämäläinen pelasivat avauserässä vähät minuuttinsa mallikkaasti.

Maalinteon aloitti kuitenkin KalPa. Kotijoukkueen hyökkääjä Juuso Könönen kampitti Roope Taposen kumoon HIFK:n maalin edustalla ja Oliver Kapanen ampui kiekon tyhjään maaliin. Ville Peltonen haastoi oitis osuman, mutta päätuomarikaksikko ei maalivahdin häirintää huomannut, vaan hyväksyi maalin ja tarjoili vierasjoukkueelle kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. Alivoima kuitenkin kesti, eikä lisäosumia avauserässä nähty.

Toisessa erässä vauhti sen kuin kasvoi. HIFK oli niskan päällä kamppailupelaamisessa ja sai kiekkoja riistettyä hyökkäysalueella. Hyviä maalipaikkoja siunautui puolenkymmentä nelikolle Åsten, Roy, Dyk ja Pakarinen – mutta tasoitusmaalia odotettiin vielä hetki. Se nähtiin lopulta ajassa 29:04. Eetu Koivistoinen pääsi läpiajoon ja kaksi KalPa-puolustajaa joutui rikkomaan Eetua matkalla maalille. Punapaidoille vihellettiin rangaistuslaukaus, jonka Eetu Koivistoinen upotti kylmän viileästi rannelaukauksella räpyläpuolelta. KalPallakin oli hetkensä toisessa erässä, mutta tulikuuma Taponen venyi aina kiekon tielle.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue sai enemmän otetta pelistä. Maalipaikat olivat tiukassa päätöserän ensimmäisellä kympillä, mutta KalPa hyökkääjä Aapeli Räsänen pääsi kertaalleen nokikkain Taposen kanssa. ”Tapsa” seurasi rauhallisesti ja antoi Räsäsen tehdä aloitteen. Upea venyminen ja patjatorjunta Räsäsen rystylaukaukaseen. KalPa siirtyi kuitenkin 2-1-johtoon ajassa 10:40. Viivalaukaus kolmen kerroksen maskin takaa upposi takakulmaan ja vei kotijoukkueen johtoon. Ja melkein heti maalin jälkeiseen vaihtoon KalPa osui toistamiseen. HIFK:n viisikko levähti ja 2-1-hyökkäyksen päätteeksi Aapeli Räsänen siirsi kiekon maaliin.

HIFK haki tasoitusta loppuminuuteilla ilman maalivahtia, eikä urakkaa helpottanut tuomaristolta ohi mennyt korkea maila Ilari Melartin kasvoihin paria minuuttia ennen loppua. Kavennusosuma kuitenkin nähtiin Iiro Pakarisen lavasta, mutta liian myöhään. Pelikelloon jäi aikaa enää 11 sekuntia ja se oli auttamatta liian vähän.

Napsu lisää ylivoimaan ja tehokkuuteen ja kohti ensi viikkoa.