Kova iltapuhde Lappeenrannassa – tuliaisina kaksi pistettä

SaiPa-HIFK 3-4vl (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Runkosarjan viimeinen viikko käynnistyi HIFK:n osalta Lappeenrannassa SaiPan vieraana. Helppoja pelejä ei ole, eikä tule, ja siitä nähtiin taas malliesimerkki keskiviikkoiltana. SaiPa pelasi paineettomasti, taisteli kovaa ja Jere Huhtamaa otti maalillaan sen 39 koppia.

Avauserä oli sellainen kuin arvata saattoi. HIFK piti kiekkoa ja laukaisutilasto merkattiinkin vierailijoiden nimiin lukemin 15-5. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa erän viime minuuteille asti. Sitä ennen käytiin tarkastamassa Ilari Melartin tulinen laukaus, mutta videolta selvisi kiekon osuneen ylärimaan, vaikka maaliverkkokin heilahti laukauksen voimasta. Avausmaali syntyi lopulta ajassa 17:11, kun Christian Kåsastul syötti hyökkäyspäädystä kiekon Micke Åstenille siniviivan tuntumaan, joka tälläsi lämärillä kohti maalia. Kiekko otti matkalla kimmokkeen maskissa olleen Miro Väänäsen ruhosta ja maalintekijäksi merkattiin Väänänen. SaiPa tuli kuitenkin tasoihin heti maalin jälkeisessä vaihdossa. Raju merkkausvirhe omassa päässä ja Ville Meskanen viimeisteli takatolpalta kauden 21:sen maalinsa.

Toisen erän alku oli stadilaisille sanalla sanoen synkkä. Reilun parin minuutin jäljeen Tino Metsävainio lämäsi kiekon verkkoon ja Antti Kalapudas vei kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon ajassa 23:54. HIFK:n kavennuksen ja erän ainoan vierasmaalin iski kolmen ottelun maaliputkessa oleva Iiro Pakarinen. Kristian Vesalainen syötti kiekon maalin edustalle parkkeeraanneelle Pakariselle, joka niittasi kiekon maaliin. Toisen syöttöpisteen sai Ilari Melart. HIFK pääsi toisessa erässä vielä kahteen kertaan ylivoimalle, mutta tuloksetta. Hopeareunuksen hankalaan erään toi sataprosenttinen alivoima. HIFK:n maalilla Roope Taposelle merkattiin toisessa erässä ainoastaan yksi torjunta.

Kolmas erä mentiin tasatahtia, mutta vierasjoukkue onnistui luomaan useita maalipaikkoja. Hyvää kirivaihdetta osaltaan haittasi kaksi jäähyä, mutta alivoima oli timanttia Roope Taposen johdolla. Tasoihin kuitenkin tultiin. Ilari Melart tälläsi siniviivalta hirmukudin takakulmaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia. Vierasjoukkue haki vielä vimmatusti johto-osumaa viimeisen minuutin aikana, mutta tuloksetta. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla HIFK pysyi hyvin kiekossa ja pääsi vaihtamaan tuoretta miestä kentälle tasaseen tahtiin, mutta maalipaikoilla ei juhlittu. SaiPallakin oli hetkensä, mutta lähempänä maalia kävi HIFK:n Eetu Koivistoinen. Jälleen käytiin videotarkistuksessa ja kiekko ei ylittänyt maaliviivaa. Edessä oli lopulta voittomaalikilpailu.

Kristian Vesalainen ja Otto Paajanen onnistuivat, ja Taponen maalillaan torjui kaiken. Näin kaksi pinnaa matkaa Lehtimäen kyydissä Stadiin.

Tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus

Runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua, ja näistä ensimmäinen pelataan perjantaina Nordiksella TPS:ää vastaan. Ottelu on loppuunmyyty.