logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Leo Komarovin kuntoutus etenee aikataulussa – ”Tavoite on pelata tammikuussa”

Missä mennään, Leo Komarov?

Leo Komarov loukkaantui HPK:n ja HIFK:n välisessä harjoitusottelussa syyskuun alussa. Vamma vaati leikkaushoitoa ja 36-vuotias hyökkääjä operoitiin Pihlajalinnassa. Leikkaus sujui hyvin ja arvioiduksi toipumisajaksi annettiin neljä kuukautta. Tänään HIFK-TPS-matsin alla Komarov löytyy tutusta osoitteesta. ”Lexa” harjoittelee päivittäin Helsingin jäähallin punttisalilla.

– Yhdeksän viikkoa on pian takana ja olen jo saanut alustavan luvan harjoitella jäällä. Edessä on kuitenkin vielä yksi tarkastuskäynti ja sitten saadaan koneet käyntiin. Hyvällä tiellä tässä ollaan. Teen suurimman osan treeneistä täällä jäähallilla ja saan olla muun ryhmän mukana.

Yhden huomion hän tekee kuitenkin harjoituksen yhteydessä.

– Joukkueen sairastupa on tyhjentynyt siihen malliin, että aika itsenäisesti täällä saa painaa hommia.

Loukkaantumiset kuuluvat lajin luonteeseen. Pitkän uran pelannut Komarov on aiemmin ollut sivussa joitain viikkoja, mutta nyt kokenut hyökkääjä on ensimmäistä kertaa sivussa kuukausia. Vaikka kuntoutuminen onkin aikataulussa, asioiden edelle on turha mennä.

– Töitä on tehty hyvällä temmolla ja paljon on vielä edessäkin. Joinain päivinä tuntuu, että soittaisinko Villelle ja sanoisin että laita vain askiin. Mutta toki tiedostan sen, että vamma-aluetta on vielä vahvistettava. Ensi viikolla on tarkoitus hakea vähän tuntumaa jäähän. Varmaan siinä menee pari viikkoa, että voi mennä mukana kovempaa. Ensin pitää päästä omalle tasolle ja saada jalka sellaiseksi, että se kestää kamppailutilanteita.

Joukkueen otteita Komarov seuraa kuitenkin ahkerasti. Sarjataulukossa kolmantena majaileva HIFK on pelannut 22 ottelua ja kasassa on 42 pistettä.

– Olen seurannut otteluita, mutta pyrin samalla antamaan joukkueelle työrauhan. Se on loppupeleissä ihan sama mitä ajattelen tai mietiskelen, kun en ole itse kaukalossa. Jännitän kuitenkin vähän jengin puolesta. Tottakai pitää seurata peliä ja pelisysteemiä vähän sillä silmällä, että tietää sitten, mihin hyppää mukaan. Hienosti jätkät ovat pelanneet.

Paluu on kuitenkin lähestymässä. Marraskuu kääntyy joulukuuksi ensi viikolla.

– Jos pystyisin harjoittelemaan täysimääräisesti joukkueen mukana vuoden vaihteen jälkeen niin se olisi hieno juttu. Tavoite on pelata tammikuussa.

 

 

 

 

 

Näytä kaikki uutiset