Lukko kampesi kotivoittoon – Nordiksella pelataan jälleen maanantaina

Lukko-HIFK 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

HIFK:n ja Lukon välinen viides puolivälieräottelu pelattiin Raumalla lauantaina. Vaikka HIFK pelasi ainakin ajoittain ottelusarjan parasta jääkiekkoa, jäi vierasjoukkue tänään yhteen maaliin.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteämmin kuin aiemmin tässä sarjassa ja sai heti ottelun alkuun ylivoiman. Alivoimalla pelatessaan Lukon Sebastian Repo tuikkasi Eetu Koivistoista poikittaiselta mailalla kasvoihin, mutta selvisi videotarkistuksen jälkeen kaksiminuuttisella. HIFK:n ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja avauserän maaleista vastasi Lukko. Ensin Harri Kainulainen vei isännät johtoon ajassa 7:21 ja vain reilua puolta minuuttia myöhemmin Tarmo Reunanen lisäsi isäntien johtoa kahteen maaliin. Stadilaisilla oli hetkensä, mutta Lukko-veskari Artem Zagidulin torjui erän kaikki 20 laukausta.

Ottelun toinen erä oli äärettömän tasainen ja kummallekin joukkueelle avautui omat paikkansa ja molemmat pääsivät testaamaan ylivoimaa. HIFK:n kavennusosuma syntyi Sebastian Dykin lavasta heti erän alussa. Osuman alustivat Roni Hirvonen ja Ilari Melart. Dykin osuma jäi lopulta erän viimeiseksi täysosumaksi, vaikka paikkoja tasoitukseen tulikin. Lukko-vahti Zagidulin torjui kahteen erään 32 laukausta.

Kolmannessa erässä HIFK jatkoi toisen erän vimmaa, mutta ei vain päässyt tasoihin. Ylivoimaa oli tarjolla vielä ottelun loppuminuuteilla, mutta kiekko ei uponnut raumalaisten verkkoon vaan loppulukemat 2-1 jäivät voimaan.

Näin ollen otteluvoitot ovat nyt HIFK:lle 3-2 ja seuraava matsi pelataan maanantaina Nordiksella. Lipunmyynti otteluun on käynnissä.