Paajanen ratkaisi juhlaottelussaan – Pisteputki venyi entisestään

HPK-HIFK 2–3 VL (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

HIFK:n matsiviikko käynnistyi keskiviikkona Hämeenlinnasta. Paikallinen Pallokerho sai vieraakseen 15 ottelun mittaisessa pisteputkessa kulkevan stadilaisjoukkueen. Joukkueiden välinen kohtaaminen oli viides ja toiseksi viimeinen tämän kauden runkosarjassa.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista tunnustelua puolin ja toisin. Erän ainoat tilastomerkinnät olivat kummankin joukkueen yhdet kahden minuutin rangaistukset.

Toisessa erässä nähtiin illan ensimmäinen maali HPK:n onnistuttua ylivoimalla. Vierasjoukkue oli onnistunut puolustamaan sarjan pistepörssin kärkinimen pelin ulkopuolelle, mutta ajassa 27:23 Michael Joly pääsi hieman onnekkaankin pompun jäljiltä tälläämään parhaalta maalintekosektorilta johto-osuman.

HIFK pääsi vielä kertaalleen toisen erän lopulla pelaamaan ylivoimaa, mutta lukemista 1-0 jatkettiin kolmanteen erään.

HPK muutti kolmanteen erään pelitapaansa ja pyrki sulkemaan puolustussinisensä ja siten tukkimaan stadilaisten hyökkäyskaistat. HIFK lisäsi vauhtia ja sai painetta isäntien päätyyn.

Ajassa 46:05 duuni palkittiin maalin muodossa, kun puolustaja Johan Motin lähetti painavan rannarin siniviivalta aivan yläputken alle. Tasoitusmaalillaan Motin sivuaa viime kaudella tekemäänsä yhden kauden maaliennätystään (3).

Tasoitusmaalin jälkeen HIFK lisäsi entisestään puita uuniin ja panoi päälle. Vain kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia ennen täyttä aikaa Otto Paajanen otti epäonnekaan huitomisrangaistuksen ja Kerho pääsi ylivoimalle. Jäähyä ehti kulua ainoastaan kahdeksan sekuntia, kun kotijoukkueen Petteri Nikkilä huudatti hämeenlinnalaisyleisöä viemällä HPK:n 2-1-johtoon.

Valkoisissa paidoissa pelannut stadilaisjoukkue ei kuitenkaan ollut vielä kypsynyt pisteputkeensa. Vakuuttavan ottelun jälleen tolppien välissä pelannut Roope Taponen komennettiin vaihtoon ja tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. Reilu minuutti ennen täyttä aikaa Eetu Koivistoinen ja Otso Rantakari petasivat Kristian Vesalaiselle laukaisupaikan lempitontiltaan, ja ”Vessi” latasi lätkän sydämensä kyllyydestä maalin kattoon.

Loppulukemat 60 minuutin jälkeen olivat 2-2 ja lisäpistettä lähdettiin ratkomaan jatkoajalle.

Kolmella kolmea vastaan paras paikka ilmaantui kuin varkain Rantakarille, joka laukoi läheltä maalin kehikkoon. Verkkoon saakka kiekkoa ei jatkoajalla saatu.

Voittolaukauskilpailussa HPK:lta onnistuivat kaksi jälkimmäistä, mutta Taponen onnistui pysäyttämään Jolyn yrityksen heti alkuunsa. HIFK:n vetäjistä Koivistoinen ja Vesalainen naulasivat kumpikin, joten valmennus komensi entisen kotiyleisönsä edessä 600. runkosarjaotteluaan pelanneen Otto Paajasen ratkaisemaan ottelua. ”Patti” kiitti vastuusta ja lisäpiste matkasi Stadiin.

HIFK otti neljännen voittonsa HPK:sta tällä kaudella ja venytti pisteputkensa 16 matsin mittaiseksi. Seuraava ottelu pelataan perjantaina Kuopiossa.