Pakarinen ja Lehterä hirmuiskussa – sunnuntaina panoksena turnausvoitto

RB Salzburg - HIFK 3–5 (2-0, 0-2, 1-3)

HIFK ja RB Salzburg kohtasivat Itävallan turnauksen avausottelussa lauantai-iltana. Zell am Seen jäähallissa reilut 1 300 katsojaa pääsivät todistamaan varsin värikästä ottelutapahtumaa. Kahdeksan maalia, joista neljä viimeisen kuuden minuutin aikana, kentällä leijunut sankka usva sekä Keski-Eurooppalaiseen urheilukulttuuriin kuuluva festaritunnelma takasivat viihdettä paikan päälle löytäneille.

Itävaltalainen kotijoukkue vastasi ottelun ensimmäisistä osumista. Mario Huber yllätti HIFK-vahti Roope Taposen ensimmäisen kerran ylivoimalla ajassa 12:45. Vain puolitoista minuuttia edellisestä sama mies osui toistamiseen.

Erätauon jälkeen stadilaiset ottivat ohjat pelistä. Ensin puolustaja Petteri Lindbohm ampui ylivoimalla komeasti one-timerin ohi Salzburgin suomalaismaalivahti Atte Tolvasen. Kolme minuuttia myöhemmin ajassa 28:53 kauden ensimmäistä treenipeliään pelannut Iiro Pakarinen viritti niin ikään ylivoimalla ja suoraan syötöstä kiekon reppuun ja pelin tasoihin.

Kolmannessa erässä Zem al Seen helteinen ilta otti roolia kentällä. Kaukalon valtasi noin puolitoista metriä korkea sankka usva, joka oli omiaan vaikuttamaan näkyvyyteen. Jos katsomosta oli ajoittain hankala nähdä toiselle puolelle kaukaloa, oli kiekon havaitseminen kentällä yhtä haastavaa. Erässä vietettiin neljä power breakia, joiden aikana usvaa puhallettiin kaukalosta ulos.

Viimeisen kympin aikana ratkottiin sunnuntain finaalijoukkue. Salzburg karkasi jälleen johtoon ajassa 53:53 kapteeni Thomas Rafflin viimeistelemällä maalilla. Hetkeä myöhemmin Pakarinen ohjasi illan toisensa ja lukemiksi 3-3.

Ottelun voittomaalin sivalsi yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martin. Martinin maali oli miehen HIFK-uran ensimmäinen.

Eetu Koivistoinen nosti omalta puolustusalueelta loppulukemiksi 5-3 tyhjään maaliin vain kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa.

1-0 | 12:45 | Mario Huber | YV
2-0 | 14:12 | Mario Huber
2-1 | 25:57 | Petteri Lindbohm (Eetu Koivistoinen, Jori Lehterä) | YV
2-2 | 28:53 | Iiro Pakarinen (Jori Lehterä, Joni Ikonen) | YV
3-2 | 53:53 | Thomas Raffl
3-3 | 55:28 | Iiro Pakarinen (Julius Nättinen, Luke Martin)
3-4 | 57:31 | Luke Martin (Iiro Pakarinen, Jori Lehterä)
3-5 | 59:58 | Eetu Koivistoinen (Ilari Melart) | TM