Roope Taposen arki rullaa Santahaminassa

HIFK:n maalivahti suorittaa parhaillaan asepalvelusta.

Roope Taponen astui Puolustusvoimien asepalvelukseen 17.4. Sen jälkeen ohjelmassa oli vielä Liigan pronssipeli ja viikon mittainen maajoukkuekomennus. Sitten Taposen tie vei kohti Santahaminan kasarmia.

– Siellä hypättiinkin syvään päähän aika nopeasti. Onhan siinä ihan ensimetreillä vähän järkytystäkin, että mitähän tästä oikein tulee. Mutta siitä se arki lähti rullaamaan ja olen viihtynyt hyvin. Meillä on hyvä porukka kasassa ja on ollut hienoa tutustua uusiin ihmisiin. Siellä myös pääsee kokeilemaan ja kokemaan asioita, joita ei tulisi ulkomaailmassa tehtyä.

Armeijaan liitetään paljon stereotypioita ja palveluksen jo suorittaneet kertovat omasta ajastaan toinen toistaan hurjempia ja värikkäämpiä tarinoita. Nyt kun asepalvelus alkaa olla jo loppupuolella, on helppo katsoa asioita myös taaksepäin.

– Kyllä se ensimmäisenä päivinä tullut kurin ja järjestyksen ylläpito tuli vähän yllätyksenä. Mutta noinhan se on tehtäväkin. Kyseessä on kuitenkin iso ryhmä.

Urheilujoukoissa palvelustaan suorittava maalivahti ei ole kokenut joutuneensa tinkimään harjoittelun laadusta. Olosuhteet ovat kunnossa ja ruokaa on tarjolla.

– Kyllä täällä on kaikki hoidettu tosi hienosti. Tottakai meillä on pakolliset metsäleirit ja muut, mitkä eivät kuuluisi ehkä normaaliin harjoitusohjelmaan, mutta kyllähän kondis kehittyy rinkkaa ympäri metsää roudatessakin. Ja ymmärrän hyvin, että ne kuuluvat tähän asiaan. Ei meillä mitään erivapauksia ole. Kaikki on loppupeleissä itsestä kiinni.

Metsäöitä Taposelle on kertynyt kiihtyvään tahtiin kohti juhannusta mentäessä. Kuinka hyvin maalivahti sopeutuu telttaelämään?

– No kroppa on välillä aika lujilla, ja pakko myöntää, että viime yön nukuin kotona ja kyllähän se oma sänky retkipatjan ja kovan maan voittaa. Mutta kyllä tuolla oppii senkin, että sitten kun oikeasti väsyttää, niin on helppo nukkua missä vain. Maastossa oloon tottuu.

Taposella on takanaan erinomainen kausi HIFK:n maalilla. Runkosarjaotteluita 22-vuotiaalle maalivahdille kertyi 41 ja pudotuspeleissä hän oli tositoimissa 12 kertaa.

– Tavoitteena on ensi kaudella pelata niin paljon kuin mahdollista. Ja sen eteen tässä päivittäin paiskitaan hommia. Meillä on hyvä kilpailuasetelma ”Karhun” (Tomi Karhunen) kanssa pelipaikasta. Aina on vara kehittyä ja parantaa.

Roope Taponen tapasi joukkueen pitkästä aikaa vasta kesäkuun puolivälissä Ahvenanmaalla. Mukana oli myös uusia kasvoja.

– Meillä on hyvä ”buugi” tässä jengissä. Kaikkien kanssa on tosi helppoa tulla juttuun ja tuntuu, että meillä on loistava porukka kasassa kun lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta.

Hyvän kesäpäivän viettoon ”Tapsalta” löytyy helppo resepti.

– Rento ja lämmin kesäpäivä, johon kuuluu läheisiä, ystäviä, hyvää ruokaa ja juomaa. Se tekee minulle kesän.

*haastattelu on tehty joukkueen viimeisenä päivänä ennen omatoimijaksolle jäämistä kesäkuussa

 

Näytä kaikki uutiset