Vähämaalinen ottelu päättyi KooKoon rankkarivoittoon – kotijoukkueen pisteputki jatkuu

HIFK jatkoi härkäviikkoaan kohtaamalla KooKoon kotikaukalossaan. Viides peli yhdeksään päivään oli kova pala Liigan toiseksi kovinta vierasjoukkuetta vastaan. Tasainen ja vähämaalinen ottelu venyi aina voittolaukauskilpailuun asti, josta KooKoo nappasi itselleen lisäpisteen kolmannen parin osumalla. Kumpikin maalivahti esiintyi torstai-illassa edukseen.

Ottelun alku oli stadilaisille hankala. KooKoo paineisti ja tukki keskialuetta tehokkaasti, eikä HIFK päässyt etenemään hyökkäysalueelle vauhdilla. Avausosumakin syntyi kouvolalaisten lavasta. Ajassa 11:56, Juha Jääskän istuessa rangaistusta, Kalle Loponen ampui ranteella vierasjoukkueen 1-0-johtoon. Kuittaus tuli kuitenkin nopeasti. Aleksanteri Kaskimäki onnistui kauden ensimmäisellä osumallaan tuomaan HIFK:n tasoihin ajassa 14:34. Syöttäjiksi ”Kasken” maaliin merkattiin kiekon KooKoon päässä riistänyt Otto Paajanen ja Kevin Roy.

Toinen ja kolmas erä mentiin rinta rinnan. HIFK:lla oli paikkansa, mutta niin oli vierailijoillakin. Yksi Nordista kohahduttaneista hetkistä nähtiin toisen erän puolivälin kohdalla, kun HIFK:n pelatessa ylivoimaa Victor Berglundille tarjoiltu viivasyöttö pomppasi yllättäen lavan yli ja KooKoon hyökkääjä pääsi yksin läpi alivoimalla. Tiukan spurtin päätteeksi laukaus osui kuitenkin tolppaan. Yksilötasolla HIFK:sta erottuivat Otto Paajanen ja Teemu Tallberg. Kova työnteko palkittiin usein hyökkäyspään riistolla ja laukauksia HIFK:lle kirjattiinkin kahteen erään 33. Lisämaaleja ei kuitenkaan varsinaisella peliajalla nähty ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäiset kaksi minuuttia meni visusti kouvolalaisten tahdissa, ja juuri kuin HIFK pääsi paineistuksellaan kiinni kiekkoon, siitä vihellettiin kotijoukkueelle kaksiminuuttinen. Äärimmäisen intensiivisen, kolmella neljää vastaan pelatun alivoiman stadilaiset kuitenkin selvittivät Niilo Halosen torjunnoilla ja pakkiduo Melart-Motin blokkauksilla. Kotijoukkueelle tarjoutui vielä ylivoima minuuttia ennen jatkoajan päätöstä, mutta Oskari Setänen toisessa päädyssä oli kovassa iskussa.

Rankkareilla HIFK ei onnistunut maalinteossa, ja kolmannessa parissa KooKoon ruotsalaishyökkääjä Linus Andersson maalasi varmistaen lisäpisteen kouvolalaisille.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Vaasassa. Nordiksella pelataan jälleen tiistaina.