logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Itämeren puolustajat – WWF ja HIFK monivuotiseen yhteistyöhön

Puolustetaan Itämerta kimpassa.

WWF ja HIFK aloittavat monivuotisen yhteistyön, jonka tavoitteena on suojella Itämerta. Kumppanuuden alku keskittyy kosteikon rakentamisen rahoittamiseen eri tavoin.

Kosteikko torjuu Itämeren rehevöitymistä, sillä se puhdistaa vedestä ravinteita ja kiintoainesta sekä pidättää vettä. Vettä pidättämällä pystytään vähentämään tulvia, jotka huuhtovat ravinteita pelloilta vesistöihin. Lisäksi kosteikko edistää luonnon monimuotoisuutta tarjoamalla ravintoa ja elinympäristön monille lajeille.

”Kosteikko on erinomainen tapa lisätä luonnon monimuotoisuutta ja suojella Itämerta rehevöittäviltä ravinteilta. Itämeren suojelu tarvitsee paljon yksityisiä maanomistajia, jotka ovat valmiita perustamaan kosteikoita mailleen”, sanoo WWF:n sisävesivastaava Jenny Jyrkänkallio-Mikkola.

Kosteikkoon muotoillaan HIFK-kirjaimet

Kosteikkoon rakennetaan HIFK-kirjainten muotoiset saaret, jotka näkyvät myös ilmasta. Kosteikon sijainti julkistetaan myöhemmin.

”WWF:n pitkään jatkuneessa vesienhallintatyössä toimintatavat ovat hioutuneet huippuunsa, ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa voidaan toteuttaa uniikkeja ja näyttäviä kohteita. Olemme aikaisemmin rakennuttaneet kosteikkoihin esimerkiksi lintujen muotoisia saaria”, Jyrkänkallio-Mikkola kertoo.

Jokainen voi osallistua projektiin lunastamalla Itämeren puolustaja -diplomin.

”On upeaa, että pääsemme aloittamaan näin laajan yhteistyön WWF:n kanssa. Yhteinen maali häämöttää ja pääsemme tekemään useita toimenpiteitä tämän ympärille upean yhteisömme kanssa. Meidän termein tämä rakennettava kosteikko toimii parhaana puolustajana, joka mahdollistaa sen, että maali – tässä tapauksessa Itämeri – pysyy puhtaana”, sanoo HIFK:n markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Raakel Koittola.

Itämeren suojelua yhteistyössä 

Omaa maalia täytyy puolustaa. HIFK:n vastuullisuusryhmän yritykset sekä HIFK ovat vahvasti mukana tukemassa suojelutyötä omilla suorilla lahjoituksillaan. Lisäksi HIFK:n miesten ja naisten liigajoukkueet osallistuvat myös Itämeren suojelutyöhön yhdessä keräämillään lahjoitusvaroilla.

Yhteistyön alku keskittyy kosteikon rakentamisen rahoittamiseen eri tavoin. Yhteistyön aikana tullaan esittelemään myös muita tapoja osallistua WWF:n Itämerityön tukemiseen.

Yksi konkreettisista yhteistyön muodoista on HIFK:n pääyhteistyökumppanin ja lipunmyyntikumppani Ticketmasterin mahdollistama lahjoitusmahdollisuus lipunoston yhteydessä. Tuotto ohjataan suoraan kosteikkoprojektiin.

Lisäksi Helsingin Jäähallissa, HIFK:n kotihallissa, on mahdollista ostaa Red Events Restaurants -kioskista planetaarista ruokavaliota edustava Kasvisgyros-annos. Jokaisen annoksen myyntituotosta lahjoitetaan osa WWF:n Itämerityöhön.

Kuva: WWF / Viivi Kaasonen

Näytä kaikki uutiset