logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Seitsemän putki tähtäimessä – Leijonien sankari hyppää askiin

IFK-Pelicans tiistaina kello 18:30. Osta liput Ticketmasterista.

Maaottelutauko on ohi ja IFK:n ottelut jatkuvat tiistaina, kun Lahden Pelicans saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

Sekä IFK että Pelicans voittivat edelliset ottelunsa ennen maaottelutaukoa. IFK nappasi kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Vaasan Sport kaatui Nordiksella lukemin 4-0. Ottelun ykköstähdeksi valittu Miro Heiskanen teki Sportia vastaan kaksi häkkiä. Sarjataulukossa IFK on 21 pelatun ottelun jälkeen kymmenentenä 29 sarjapisteellä.

IFK:n suurin haaste on ollut vieraskaukalossa pelatuissa otteluissa, sillä tähän mennessä saalistetuista sarjapisteistä peräti 22 on kertynyt Nordiksella pelatuista matseista. Himassa kuitenkin kulkee. IFK hävisi edellisen ottelunsa Nordiksella syyskuussa ja Ari-Pekka Selinin suojatit tavoittelevat tiistaina jo seitsemättä peräkkäistä kotivoittoaan.

Tiistaina kohdattava Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla Ilveksen numeroin 5-2. Pussinokkien avainhahmoja Ilves-voitossa olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Jesse Saarinen sekä Miska Siikonen. Pelicansilla on kuusi sarjapistettä IFK:ta enemmän ja lahtelaiset ovat sarjataulukossa viidentenä.

IFK ja Pelicans kohtaavat tiistaina toista kertaa tällä kaudella. Pelicans voitti lokakuussa Lahdessa pelatun kamppailun lukemin 2-1. Tasaisen ottelun kaikki kolme maalia nähtiin vasta päätöserässä. IFK on voittanut joukkueiden kolme edellistä Nordiksella pelattua kohtaamista.

Atte Engren pysäytti Sportia vastaan 28 laukausta ja torjui liigakauden ensimmäisen nollapelinsä.

Petri Matikaisen luotsaama Pelicans on tilastojen valossa Liigan paras ylivoimajoukkue. Lahtelaisten ylivoimaprosentti, 28,77%, on todella kova. On siis sanomattakin selvää, että IFK:n tulee tiistai-iltana pysyä poissa rangaistusaitiosta. IFK:n alivoimapelaaminen on sarjan kahdeksanneksi parasta.

Pelicansin tehokkain pistenikkari on 22-vuotias Iikka Kangasniemi, jolla on kasassa tehopisteet 6+7. Vikkelä, taitava ja hyvin kiekkoa suojaava Kangasniemi on myös Pelicansin eniten peliaikaa saanut hyökkääjä. Vahvana kahden suunnan hyökkääjänä tunnetulla Aleksi Rekosella on kasassa yhtä monta (3+10) tehopistettä.

Kangasniemen kanssa ykkösketjussa pelaava Miska Siikonen on Pelicansin paras maalintekijä yhdeksällä maalilla. Viime kaudella 30 runkosarjaottelussa kuusi maalia tehtaillut Siikonen on Liigan maalipörssissä kuudentena. Nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Siikosen yhdeksästä maalista viisi on syntynyt ylivoimalla. Siikonen hakeutuu ylivoimalla vastustajan neliön keskustaan, josta laukaus lähtee terävästi suoraan syötöstä.

Puolustuksen luottomiehiä ovat tanskalaiskapteeni Stefan Lassen sekä ylivoimaspesialisti Juha Leimu. Tanskaa MM-kisoissa sekä olympiakisoissa edustanut Lassen on rooliltaan puolustava puolustaja, jonka vahvuudet ovat peruspelaamisessa. Selkäongelmista kärsineellä Leimulla on erinomainen laukaus ja hän on yksi Liigan parhaista viivapelaajista. Leimun plus-miinus-tilasto (-5) on kuitenkin joukkueen heikoin.

Seitsemässä liigaottelussa tehot 1+5 merkkauttanut tsekkiläispuolustaja Libor Šulák on lahtelaisjoukkueen eniten peliaikaa saanut pelaaja. Aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva Šulák on edustanut Tsekkiä MM-kisoissa ja 23-vuotias puolustaja oli mukana NHL-seura Detroit Red Wingsin leiriryhmässä harjoituskauden loppuun asti. Šulákilla on Detroitin kanssa kahden vuoden tulokassopimus, mutta hän pelaa tämän kauden lainalla Pelicansissa.

Pelicansin tehokkain puolustaja Mikko Kousa on arvioiden mukaan vielä neljä viikkoa sivussa ja myös kanadalaispuolustaja Jordan Rowley on yhä telakalla. Lahtelaiset saivat maajoukkuetauolla myös positiivisia uutisia sairastuvan puolelta, kun hyökkääjät Aleksi Mustonen, Hannes Björninen ja Joonas Alanne ovat tervehtyneet pelikuntoon.

IFK saa tällä viikolla tärkeän vahvistuksen puolustukseen, kun Ville Varakas on toipunut pelikuntoon. Alkukaudella Varakas ehti pelata kahdeksan Liigamatsia ja neljä peliä CHL:ää.

Sairastuvalla riittää siitä huolimatta vilinää, sillä kahdeksan pelaajaa on ainakin tämän viikon ajan poissa kaukalosta.

Loukkaantuneet ja arvioidut toipumisajat:

Maalivahdit

Kevin Lankinen 4 viikkoa

Puolustajat

Teemu Eronen 2-3 kuukautta
Juuso Salmi 4 viikkoa
Joe Finley 4 viikkoa

Hyökkääjät

Panu Mieho 4 viikkoa
Juha Jääskä 2 viikkoa
Jarkko Malinen 1-2 viikkoa
Lauri Kulmala 2-3 viikkoa

Seuraa heitä

Miro Heiskanen, IFK
18-vuotias Dallas Starsin ykköskierroksen NHL-varaus pelasi ensimmäiset A-maaottelunsa sunnuntaina päättyneessä Karjala-turnauksessa. Heiskanen teki heti ensimmäisessä ottelussa Venäjää vastaan maajoukkueuransa avausmaalin ja verkko heilui myös Kanada-ottelussa. Heiskanen esiintyi ennakkoluulottomasti kansainvälisissä otteluissa ja puolustajalupaus antoi maajoukkueen valmennusjohdolle kovat näytöt helmikuussa pelattavia olympialaisia ajatellen. Alkukauden loukkaantumisen takia huilannut puolustaja on takonut kymmenessä liigaottelussa tehot 6+4. Edellisessä ottelussa Sportia vastaan Heiskanen teki kaksi maalia.

Jesse Saarinen, Pelicans
32-vuotias Saarinen oli syksyn ajan ilman seuraa, kunnes hän teki loppukauden kattavan sopimuksen Pelicansin kanssa lokakuussa. Saarinen on tehnyt yhdeksässä liigaottelussa tehot 5+5 ja hän on Pelicansin sisäisessä pistepörssissä neljäntenä. Pelicansissa liigauransa aloittanut Saarinen on edustanut Liigassa myös SaiPaa, HPK:ta ja Kärppiä, jonka lisäksi hän on pelannut KHL:ssä Medvescak Zagrebin riveissä ja Tsekin pääsarjassa HC Karlovy Varyn paidassa. 174-senttinen Saarinen on nopea ja taitava hyökkääjä, joka on jatkuva uhka vastustajalle hyökkäysalueella.

IFK – Pelicans tiistaina 14.11. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin

Avaamme IFK-Pelicans-ottelussa A-ovet kausikorttilaisillemme jo klo 17.00. Sisäänpääsy Nordikselle onnistuu klo 17.00-17.30 välillä vain kausikorttia näyttämällä. Otteluetkoja isännöi Mika ”Kölli” Kortelainen ja hänen haastateltavana on IFK:n uusi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.  Paikalla on myös IFK:n pelaaja kertomassa joukkueen kuulumisia ja trubaduuri viihdyttämässä kiekkoillan alkua.

Erikoistarjouksia Brewer’s Streetillä kausikorttilaisille Restelin myyntipisteissä klo 17.00-17.30:

  • Open burrito – kaksi yhden hinnalla
  • Makkaralajitelma – kaksi yhden hinnalla

Ohjelma:
17.00 A-ovet aukeavat
17.15 Urheilujohtaja Tobias Salmelaisen haastattelu
17.40 Pelaajavierailu

Olethan messissä!

Näytä kaikki uutiset