logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK pelaa torstaina Vaasassa – lue matsiennakko

play

Sport ja IFK kohtaavat torstaina Vaasassa. Lue otteluennakko.

IFK tavoittelee torstaina kauden ensimmäistä voittoputkeaan Liigassa, kun Sport isännöi IFK:ta Vaasassa. Lauantaina Lukko saapuu Nordikselle. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

IFK pelasi tiistaina Puolassa CHL:ää ja tyylitteli Comarch Cracovian nurin lukemin 6-0. IFK-kasvatti Niklas Nordgrenista tuli ensimmäinen edustusjoukkueessa pelannut 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Vasta 17-vuotiaan hyökkääjän edaridebyytti ei juurikaan olisi voinut olla parempi, sillä Nordgren teki ottelussa hattutempun. Nordgrenin lisäksi Patrik Carlsson teki kolme maalia ja 19-vuotias Niilo Halonen torjui maalilla nollapelin.

Liigamatsit jatkuvat torstaina Vaasassa, jossa IFK ja Vaasan Sport kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella IFK ja Sport pelasivat runkosarjassa neljä kertaa vastakkain ja IFK voitti keskinäisistä kohtaamisista kolme. Joukkueiden neljästä edellisestä Vaasassa pelatusta kohtaamisesta kaikki ovat päättyneet IFK:n voittoon yhden maalin erolla.

Sport on kymmenen pelatun matsin jälkeen sarjataulukossa kahdeksantena 14 sarjapisteellä. Tomek Valtosen valmentama vaasalaisjoukkue on voittanut viisi ottelua ja kärsinyt viisi tappiota, joista edellinen tuli viime lauantaina Jukureita vastaan numeroin 4-3.

Sportin isoin haaste alkukauden matseissa on ollut puolustuspelaaminen, sillä vaasalaiset ovat päästäneet koko sarjassa eniten maaleja. 40 päästetystä maalista Sport on päästänyt 14 alivoimalla, jonka myötä Sport on myös tällä hetkellä Liigan heikoin alivoimajoukkue.

IFK voitti lauantaina Nordiksella pelatussa matsissa KooKoon lukemin 5-1. IFK on pelannut vaasalaisia yhden ottelun enemmän ja on sarjataulukossa kymmenentenä 12 pisteellä. Voitolla IFK nousisi sarjataulukossa Sportin ohi.

Sport-IFK käynnistyy torstaina kello 18.30 ja ottelun näet suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Teemu Eronen johtaa Liigan puolustajien pistepörssiä tehoilla 3+7.

Sportin yhdysvaltalaishankinta on aloittanut vahvasti – Kankaanperä yhä pelikiellossa

Vaasaan täksi kaudeksi ECHL:stä siirtynyt yhdysvaltalaishyökkääjä Michael Parks on Sportin paras pistemies. Liigan pistepörssissä neljäntenä tehoilla 5+6 majaileva Parks on tehnyt viidestä maalistaan kolme ylivoimalla ja hän on saalistanut vähintään yhden tehopisteen viidessä edellisessä ottelussa. Parks on muodostanut tehokkaan hyökkäysketjun yhdessä Ville Viitaluoman (1+6) ja Joel Kivirannan (2+2) kanssa.

Tommi Tikan johtaman kakkosketjun laidalla alkukauden otteluissa pelannut Markus Nenonen on Sportin toiseksi tehokkain pistemies tehoilla 5+4.

Puolustuksessa Sportilta löytyy selkeät johtajat. HPK:sta Vaasaan siirtynyt Joni Tuulola on ollut odotetusti Sport-puolustuksen kantavia voimia alkukauden matseissa ja 21-vuotias puolustaja on jo nyt saalistanut yhden tehopisteen enemmän kuin viime kaudella HPK-paidassa. Tuulola on tehopisteillä 2+7 puolustajien pistepörssin kolmannella sijalla. Tuulolan pakkiparina on pelannut Jokeri-kasvatti Oskari Manninen (1+4), joka teki viime kaudella oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä Liigassa.

Tuulolan ja Mannisen lisäksi viime kaudella Suomen Euro Hockey Tour -joukkueeseen noussut Ari Gröndahl on vaasalaisjoukkueen kärkipuolustajia. Isokokoinen ja ulottuva Gröndahl on kehittynyt peruspuolustajasta entistä kiekollisemmaksi ja oikealta puolelta laukovan puolustajan lavasta on syntynyt tällä kaudella neljä liigamaalia. Gröndahlilla on suhteellisen painava laukaus, jolla on käyttöä erityisesti ylivoimalla.

938 liigaottelua pelannut puolustuksen erikoismies Markus Kankaanperä kärsii tällä hetkellä 12 ottelun pelikieltoa ja kokenut puolustaja on seuraavaksi pelikelpoinen vasta lokakuun lopussa.

Sportin ykkösmaalivahdin viittaa kantaa kolmatta kautta seurassa pelaava Mika Järvinen, joka on torjunut yhdeksässä ottelussa torjuntaprosentilla 86,28%. IFK:n maalilla tällä hetkellä jäätävässä vireessä olevalla Atte Engrenillä on kymmenen pelatun matsin jälkeen koko Liigan paras torjuntaprosentti – 94,27%.

 

SEURAA HEITÄ

Erik Thorell, IFK
IFK:hon kaksivuotisella sopimuksella siirtynyt ruotsalaishyökkääjä on osoittanut edellisissä otteluissa lämpenemisen merkkejä. Viime kaudella Liigan pistepörssissä kahdeksanneksi tehoilla 20+24 sijoittunut Thorell teki KooKoota vastaan kauden toisen liigamaalinsa. 11 pelatun matsin jälkeen Thorellilla on kasassa tehopisteet 2+5 ja seitsemästä tehopisteestä viisi on tullut edellisessä kolmessa ottelussa. Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2012 voittanut Thorell on erinomainen luistelija ja kuuluu tällä kaudella IFK:n tärkeimpiin hyökkääjiin. 25-vuotias hyökkääjä on rooliin kuin rooliin sopeutuva joukkuepelaaja, joka antaa itsestään kaiken jokaisessa ottelussa. Thorell uskaltaa pysyä kiekossa ja toimittaa kiekkoa maalille yllättävistäkin kulmista.

Joonas Komulainen, Sport
Kolmatta kauttaan Sportissa pelaava Kärppä-juniori on kärsinyt kahtena edellisenä kautena ikävistä loukkaantumisista, jotka ovat hidastaneet läpimurtoa miesten tasolla. 27-vuotias keskushyökkääjä on saanut loppukesän ajan treenata täysillä, mutta pelattujen minuuttien perusteella hän vaikuttaa olevan vielä puolikuntoinen. Komulainen on tehnyt kuudessa ottelussa tehot 1+4. Komulainen on taitava ja juonikas hyökkääjä, jolla on merkittävän iso rooli Sportin ylivoimapelaamisessa. Komulaisen tehtävänä on rakentaa maalipaikkoja ketjukavereilleen. Käsittelee kiekkoa hyvin pienessäkin tilassa.

Seuraava kotimatsi: IFK – Lukko lauantaina 7.10. kello 17.00

Lauantaina pelattava kotimatsi Lukkoa vastaan on IFK:n kauden toinen Perhepeli. Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset