logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK:n kahden matsin viikko starttaa Hämeenlinnassa

IFK kohtaa torstaina vieraskaukalossa HPK:n ja lauantaina Tappara saapuu Nordikselle. Lue HPK-ottelun matsiennakko.

IFK pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Torstaina IFK matkustaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Lauantaina IFK tavoittelee jo yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoaan, kun hallitseva Suomen mestari Tappara saapuu Nordikselle. Osta liput kello 17.00 alkavaan matsiin Ticketmasterista.

IFK:lle ei tällä hetkellä tunnu löytyvän pysäyttäjää kotikaukalossa. Nordikselle saapunut kauden ennätysyleisö pääsi todistamaan lauantaina IFK:n kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa, kun SaiPa kaatui jatkoajan jälkeen numeroin 5-4. Ottelun hahmoja olivat kaksi maalia iskenyt Vili Sopanen, tehot 1+1 nakuttanut Joonas Rask sekä voittomaalin jatkoajalla viimeistellyt Erik Thorell. Erityismaininnan ansaitsee kauden kuudennen liigamaalinsa tehnyt Thomas Nykopp, jonka maali oli yksi lauantai-illan näyttävimpiä.

Tuloksellisesti vaikean alkukauden jälkeen IFK on noussut hyviin asetelmiin sarjataulukossa. Ari-Pekka Selinin luotsaama joukkue on 24 pelatun matsin jälkeen kahdeksantena 35 sarjapisteellä. Kuuden parhaan joukkoon on matkaa kolme sarjapistettä ja kolmosena etenevä TPS on kymmenen pistettä IFK:ta edellä.

Vaikka Nordiksella kulkee niin kotona voittaminen ei kuitenkaan riitä. IFK on voittanut vain yhden 13 pelatusta vierasottelusta. Pisteitä täytyy kertyä myös vieraskaukaloissa pelatuista matseista, mikäli IFK aikoo nousta kamppailemaan sarjan kärkisijoista.

HPK on sarjataulukossa 12. sijalla 24 pelatun matsin jälkeen. Tätä voidaan pitää pienenä pettymyksenä ennakko-odotuksiin nähden. Hämeenlinnalaisilla on kasassa 29 sarjapistettä eli kuusi pistettä IFK:ta vähemmän. HPK pelasi viime viikolla maajoukkuetauon jälkeen kaksi ottelua ja saldona oli voitto sekä tappio. Perjantaina HPK voitti jatkoajan jälkeen TPS:n 2-1, mutta lauantaina erinomaisessa vireessä oleva Tappara kaatoi Kerhon lukemin 4-0. Tappion myötä katkesi myös HPK:n neljän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki.

IFK ja HPK kohtaavat torstaina jo kolmatta kertaa tällä kaudella, mutta ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa. IFK on voittanut molemmat Nordiksella pelatut kamppailut. 13. syyskuuta IFK oli vahvempi lukemin 3-1 ja 27. lokakuuta IFK nousi kahden maalin takaa rinnalle ja ohi voittamalla Kerhon 3-2. Lokakuussa pelatun edellisen kohtaamisen voittomaalista vastasi unohtumattomalla tavalla IFK:n puolustaja Juuso Salmi, joka oli edellisen kerran onnistunut maalinteossa toissa kaudella.

HPK on voittanut 13 pelatusta kotiottelustaan seitsemän ja tappioita on tullut kuusi. Kerhon voittoputki kotikaukalossa on kolmen matsin mittainen, kun sekä TPS, JYP että SaiPa ovat lähteneet Ritari-areenalta kotimatkalle tappio takataskussa.

HPK:n paras pistemies on 21-vuotias Jokeri-kasvatti Teemu Turunen, jonka pistesaldo on 24 pelatun matsin jälkeen 7+8. Turunen on seitsemällä byyrillä joukkueensa paras maalintekijä. Viime kaudella tulokkaiden pistepörssin jaetulla kärkipaikalle yltänyt Turunen on tehnyt maaleistaan neljä ylivoimalla ja hän on myös HPK:n eniten laukonut pelaaja. Turusen laukaus lähtee terävästi myös suoraan luistelusta ja hän pyrkii ajamaan suoraviivaisesti vastustajan maalille.

Turusen lisäksi HPK:n hyökkäyskaluston onnistujia ovat olleet joukkueen kapteeni Otto Paajanen (6+6), Oula Palve (6+6) sekä IFK-kasvatti Kristian Vesalainen (4+8). IFK:ssa kolme edellistä kautta pelannut keskushyökkääjä Robert Leino on tilastojen valossa HPK:n paras aloittaja ja Leinolla on 20 pelatun matsin jälkeen kasassa tehopisteet 2+7. Urallaan 639 liigaottelua pelannut Janne Lahti lukeutuu yhä Liigan parhaimpiin maalintekijöihin, vaikka tahti on snadisti hiipunut. Lahti on onnistunut tällä kaudella neljä kertaa maalinteossa.

Mielenkiintoinen seurattava on kaksi viikkoa sitten Sportista HPK:hon siirtynyt konkarihyökkääjä Ville Viitaluoma, joka pelasi edellisen kerran Kerhossa keväällä 2014. IFK:ssa aikanaan liigadebyyttinsä tehnyt 36-vuotias Viitaluoma tuo HPK:n joukkueeseen ennen kaikkea kokemusta sekä johtajuutta. Viitaluoma pelasi alkukauden aikana Sportissa 21 ottelua tehoilla 2+9. HPK-paidassa hän on ehtinyt pelata kaksi ottelua, joissa tilille on kertynyt yksi syöttöpiste. Viitaluoma on pelannut molemmissa otteluissa Teemu Turusen ja yhdysvaltaishyökkääjä Jeremy Morinin ketjun sentterinä.

HPK:n runkopuolustajia ovat Petteri Nikkilä, Mathias Porseland sekä Joonas Lehtivuori. Periksiantamaton ja hyvin luisteleva Lehtivuori on HPK:n tehokkain puolustaja pistesaldolla 1+8. Kaksi maalia tällä kaudella tehnyt Porseland palasi maajoukkuetauon jälkeen kaukaloon lähes kuukauden poissaolon jälkeen. Porselandilla on painava laukaus ja hän saa runsaasti vastuuta ylivoimalla. HPK-pelaajista eniten peliaikaa kellottanut ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgren on loukkaantuneena.

Seuraa heitä


Vili Sopanen, IFK
Sopasen kone alkaa hänen omien sanojensa mukaan ”pikkuhiljaa lämpenemään”. Siltä se katsomon puolelle näyttääkin, sillä Sopanen iski lauantaina SaiPaa vastaan kaksi maalia ja hänet valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi. Molemmat byyrit syntyivät napakalla rannelaukauksella. Juhani Tyrväisen kanssa jo viime kaudella kovia tehopisteitä takonut Sopanen on tehnyt 13:ssa pelaamaan liigaottelussa tehopisteet 5+6 ja noussut IFK:n kärkihyökkääjäksi. Henkilökohtainen taitotaso, peliäly ja vaivattoman näköinen luistelu tekevät Sopasesta yhden Liigan viihdyttävimmistä pelaajista.


Emil Larmi, HPK
Läpimurtonsa Liigassa heti debyyttikaudellaan tehnyt Larmi on jatkanut vakuuttavia otteitaan tolppien välissä myös tällä kaudella. 21-vuotiaan HPK:n ykkösmaalivahdin torjuntaprosentti on 18 pelatun ottelun jälkeen 92,51% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,17. Nollapelejä Larmille on kertynyt tähän mennessä kaksi. Nuorten maailmanmestari pelaa isolla itseluottamuksella illasta toiseen. Tasaisen varma maalivahti, joka ottaa isoja torjuntoja.

HPK-IFK torstaina 23.11. kello 18.30. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

Seuraava kotiottelu: IFK-Tappara lauantaina 25.11. kello 17.00

IFK tavoittelee lauantaina jo yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoaan, kun hallitseva Suomen mestari Tappara saapuu Nordikselle. Kotivoittoputken aikana IFK:n jalkoihin ovat jääneet Ässät, KooKoo, Lukko, KalPa, HPK, Sport, Pelicans sekä SaiPa.

Osta liput Tappara-matsiin Ticketmasterista!

IFK ja Kärpät kohtaavat 5. joulukuuta Kaisaniemen puistossa pelattavassa ulkoilmaottelussa. IFK:n 120-vuotisjuhlaottelu on osa Helsinki Ice Challenge -tapahtumaa ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Ennen matsin alkua yleisön virittää hyvään fiilikseen Haloo Helsinki!, joka esiintyy juhlayleisölle joukkueiden alkulämmittelyiden jälkeen.

Osta liput matsiin

Näytä kaikki uutiset