logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: Jatkuuko IFK:n voittoputki Oulussa?

Kärpät ja IFK kohtaavat keskiviikkona Oulussa. Lue matsiennakko.

IFK ja Kärpät kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella keskiviikkona 18.10. Oulussa pelattavassa ottelussa. Ruutu-palvelu näyttää kello 18.30 käynnistyvän matsin suorana lähetyksenä.

IFK kulkee tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Kahdessa edellisessä liigakamppailussa ovat kaatuneet sekä Lukko että TPS. Näiden lisäksi IFK voitti CHL:n päätösottelussa Puolan mestarijoukkue Comarch Cracovian. Viime lauantaina IFK voitti kauden ensimmäisen vierasottelunsa upealla tavalla, kun sarjakärki TPS kaatui Turussa lukemin 5-2.

IFK:n parhaimmistoa TPS-matsissa olivat jälleen loistavan matsin pelannut veskari Atte Engren ja hyökkääjä Patrik Carlsson, joka teki tehot 1+3. Ensimmäistä kauttaan IFK:ssa pelaava Juhani Tyrväinen teki kauden neljännen liigamaalinsa ja nousi IFK:n sisäisen pistepörssin jaetulle kärkipaikalle yhdessä Teemu Erosen kanssa. Tyrväisen pistesaldo on 4+6, puolustajien pistepörssissä neljäntenä olevan Erosen 3+7.

IFK:n vastus ei keskiviikkona ainakaan heikkene, sillä Kärpät on sarjataulukossa toisena. Kärppien saldo 15 pelatusta ottelusta on kymmenen voittoa ja viisi tappiota, joista neljä on tullut varsinaisella peliajalla. Oululaiset voittivat lauantaina kotikaukalossaan KalPan lukemin 3-2. Kärpät on tehnyt eniten maaleja Liigassa, kun vastustajan verkko on heilunut 47 kertaa. IFK-puolustus saa siis keskiviikkona olla tarkkana.

Viime kaudella IFK ja Kärpät kohtasivat Liigassa peräti kahdeksan kertaa. Kuudesta runkosarjakohtaamisesta IFK voitti viisi ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella IFK lähetti Kärpät kesälomalle otteluvoitoin 2-0. Oulussa on tuntunut kulkevan viime aikoina, sillä IFK on voittanut neljä edellistä Raksilan jäähallissa pelattua keskinäistä kohtaamista.

Patrik Carlsson oli liekeissä Tepsiä vastaan pelatussa matsissa lauantaina.

Kärpät on voittanut peräti kuusi Suomen mestaruutta 2000-luvulla. Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen pohjoisessa puhalsivat muutoksen tuulet. Edelliset neljä kautta Kärppien apuvalmentajana toiminut Mikko Manner otti täksi kaudeksi vastaan päävalmentajan tehtävät, kun Kai Suikkanen vapautettiin tehtävistään. Kärppien viime kauden luottopelaajista Mika Pyörälä siirtyi Sveitsin liigaan ja puolustaja Ilkka Mikkola päätti komean pelaajauransa. Kärpissä pelaa tällä kaudella kahdeksan pelaajaa, jotka eivät edustaneet seuraa viime kaudella.

Kärppien tehokkain ase on ollut Mikael Ruohomaan johtama ykkösketju. Ruohomaan (5+5) laidoilla pelaavat joukkueen ja koko liigan paras pistemies Julius Junttila (2+15) sekä maalintekijäksi profiloitunut ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand (9+5). Kakkosketjussa vuonna 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa maailmanmestaruuden ja koko turnauksen maalipörssin seitsemällä byyrillä voittanut Saku Mäenalanen on pelannut vahvan alkukauden. Suoraviivainen ja hyvin laukova Mäenalanen on tehnyt 15 ottelussa tehot 4+4.

Puolustuksesta löytyy kiekollista osaamista ja kokemuksen tuomaa johtajuutta. Viime kaudella Jukureissa läpimurtonsa tehnyt ja 37 pistettä runkosarjassa nakuttanut Miika Koivisto johtaa puolustajien pistepörssiä tehoilla 3+10. Kiekollinen ja hyvin luisteleva puolustaja tukee aktiivisesti hyökkäyksiä ja Koivisto saa paljon vastuuta ylivoimalla. Kärppä-kapteeni Lasse Kukkosen roolia omalle joukkueelle ei voi koskaan olla korostamatta. Kukkonen pelaa jämäkästi oman maalin edessä ja saa Koiviston lisäksi paljon vastuuta ylivoimalla. Kukkonen on taistelijaluonne, joka tarvittaessa vaikka syö kiekon, ettei vastustaja saa luotua maalipaikkaa.

Peruspuolustajaksi Liigassa profiloitunut Jani Hakanpää pelaa tilastojen valossa kaikkien aikojen parasta kauttaan. Parhailla liigakausillaan kahdesti 12 tehopistettä saalistanut kovaa laukova puolustaja on jo nyt vain kolmen pisteen päässä henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään, kun kasassa on tehot 4+5. Loukkaantumisista urallaan kärsinyt Hakanpää on Kärppien puolustuksen johtohahmoja ja samalla oululaisten isokokoisin (195cm) pelaaja. Hakanpään suoraan syötöstä lähtevä lämäri on vaikea kopattava maalivahdeille.

Kärppien maalilla vastuu on jakautunut tähän mennessä tasaisesti. Jussi Rynnäs on torjunut kahdeksassa ja kakkosvahdiksi kaavailtu Veini Vehviläinen seitsemässä liigaottelussa. Oli keskiviikkona maalissa kumpi tahansa niin toiselle byyrille asettuu oletettavasti Liigan tämän hetken kuumin veskari. 13 ottelussa torjuntaprosentilla 93,22 torjunut Atte Engren on maalivahti, joka tuntuu tällä hetkellä antavan jokaisena iltana IFK:lle mahdollisuuden voittoon. IFK:n puolustuspelaaminen on parantunut ensimmäisistä matseista huomattavasti. Se tekee Engrenistä entistä vaikeammin ohitettavan maalivahdin.

Seuraa heitä

Miro Heiskanen, IFK
Hessu is back! Koko alkukauden sivussa ollut Miro Heiskanen pelasi lauantaina Turussa vasta kauden kolmannen liigaottelunsa. TPS-matsissa syntyi kauden toinen maali ja Heiskanen painaa tällä hetkellä piste per peli -tahdilla. 18-vuotias Heiskanen on kellottanut pelaamissaan otteluissa selvästi eniten peliaikaa IFK:n pelaajista. HIFK:n oma kasvatti kuuluu oman ikäluokkansa kirkkaimpiin tähtiin koko maailmassa. Dallas Stars varasi Heiskasen viime kesän NHL-varaustilaisuudessa numerolla kolme. Kiekollinen, moderni ja erinomaisesti liikkuva puolustaja saa myös muut pelaajat loistamaan kaukalossa omilla suorituksillaan.

Teemu Kivihalme, Kärpät
Käsi pystyyn – kuka tiesi Teemu Kivihalmeen ennen tätä kautta? Yhdysvalloissa syntynyt Kivihalme saapui Kärppiin heinäkuun loppupuolella. Alkukauden peliesitykset olivat sen verran hyviä, että syyskuun loppuun ulottunut koeaika johti lopulta jatkosopimukseen aina kevääseen 2019 asti. 22-vuotiaan puolustajan luistelu on todella vaivattoman näköistä ja hän käsittelee kiekkoa erinomaisesti. Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava Kivihalme on tehnyt 15 liigaottelussa tehot 2+6. Ennen tätä kautta Kivihalme pelasi useamman kauden ajan Yhdysvalloissa NCAA-yliopistosarjassa. Nashville Predators varasi Kivihalmeen kevään 2013 NHL-varaustilaisuudessa viidennellä kierroksella.

Seuraava kotiottelu: HIFK – KalPa keskiviikkona 25.10. kello 18.30 Nordiksella

IFK pelaa keskiviikon jälkeen vielä yhden ottelun vieraskaukalossa ennen seuraavaa kotiotteluaan. Lauantaina IFK kohtaa KooKoon Kouvolassa. Seuraava kotimatsi skulataan keskiviikkona 25. lokakuuta, kun KalPa saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle.

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Näytä kaikki uutiset