Kolmen matsin viikko päätökseen Vaasassa

Sport-IFK lauantaina 13.1. kello 17.00. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK pelaa lauantaina Vaasassa viikon kolmannen ottelunsa, kun joukkue kohtaa toista kertaa tällä viikolla Sportin. Voit seurata kello 17.00 käynnistyvää ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK:n saldo tältä viikolta on kaksi jatkoaikavoittoa eli neljä sarjapistettä. Tiistaina IFK voitti Nordiksella pelatussa kamppailussa Sportin maalein 2-1 ja torstaina joukkue haki 4-3-vierasvoiton Jukureiden kotiluolasta. IFK johti ottelua jo 3-1, mutta kahden maalin iltaa viettänyt Jesper Piitulainen toi lopusa kotijoukkueen tasoihin.

Ratkaisumaalin Jukureita vastaan teki jatkoajalla kapteeni Lennart Petrell. IFK:n tehokkaimmat pelaajat Mikkelissä olivat Jarkko Malinen (0+2) ja kaksi maalia tehnyt Vili Sopanen. Varsinkin Sopaselle viikko on ollut tehokas, sillä hän syötti IFK:n molemmat maalit tiistaina Sportia vastaan.

– Ottelun alku oli hyvä. Saimme hyvän liikkeen ja intensiteetin omaan pelaamiseen. Maalit ratkaisevat ja ensimmäinen maali oli tärkeä. Jukurit teki kaksi komeaa maalia takaa-ajoasemassa. Positiivista oli se, ettemme lyöneet päätä pensaaseen. Petrell teki hienon maalin loppuun, IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi Jukurit-ottelun jälkeen.

18-vuotias Teemu Engberg teki Jukureita vastaan liigauran ensimmäisen maalinsa. Juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon kuuluva Engberg on esiintynyt erittäin pirteästi tällä kaudella pelaamissaan liigaotteluissa.

– Engberg oli todella hyvä ja on ollut sitä jo edellisissä peleissä. Hän on tuonut paljon energiaa joukkueeseen ja teki ansaitun avausmaalinsa liigassa, Selin kehui.

Sport sisuuntui tiistaina Nordiksella pelatusta ottelusta voittamalla torstaina vieraskaukalossa hallitsevan Suomen mestarin Tapparan jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. Sportin voittomaalin teki Olavi Vauhkonen. Sportin paras pistemies Markus Nenonen (15+12=27) rohmusi Tapparaa vastaan tehot 0+2.

Sportin maalivahti Jonathan Iilahti on ollut edellisissä otteluissa huippuvireessä. Iilahti pysäytti Tapparaa vastaan 31 laukausta. Tiistaina Iilahti venyi IFK:ta vastaan 30 kertaa kiekon eteen.

IFK ja Sport kohtaavat tiistaina neljättä kertaa tällä kaudella. IFK on voittanut kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi. Tiistaina IFK:n voittomaalin jatkoajalla tehnyt Patrik Carlsson ei pelannut torstaina Mikkelissä, joten ”Purren” pelikunto on kysymysmerkki.

Kiekkoa putoaa jäähän Vaasassa lauantaina kello 17.00. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina, kun Porin Ässät vierailee Nordiksella. Liput kello 18.30 alkavaan matsiin saat Ticketmasterista.

Sport-IFK lauantaina 13.1. kello 17.00

Näytä kaikki uutiset