Matsiennakko: Finley palaa kehiin – IFK-Ässät tiistaina Nordiksella

IFK-Ässät tiistaina 16.1. kello 18.30 Nordiksella. Osta liput Ticketmasterista.

Kolme edellistä otteluaan voittaneen IFK:n ottelut jatkuvat tiistaina, kun Porin Ässät vierailee toista kertaa tällä kaudella Nordiksella. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

IFK voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan, kun joukkue voitti Mikkelin Jukurit sekä kahdesti Vaasan Sportin. IFK nappasi yhdeksästä mahdollisesta sarjapisteestä seitsemän. Sarjataulukossa IFK on kuudentena 67 sarjapisteellä, kun runkosarjaa on pelaamatta 19 ottelua.

IFK pelasi edellisen ottelunsa lauantaina Vaasassa. Nihkeä startti muuttui erinomaiseksi esitykseksi, kun IFK kävi hakemassa Sportin kotikaukalosta täydet kolme pistettä 4-2-voitolla. Matsin sankari oli joukkueen kapteeni Lennart Petrell, joka teki tehot 2+1. Samalla Petrell sai ottelussa täyteen 200 tehopistettä Liigassa.

Ässille viime viikko oli murhellinen, sillä joukkue hävisi kaikki kolme otteluaan. Edellisen tappion Ässät koki lauantaina, kun Lukko voitti porilaiset Satakunnan derbyssä maalein 4-1. Ässien tappioputki venyi samalla jo viiden ottelun mittaiseksi. Kaksi ottelua IFK:ta enemmän pelannut Ässät on kymmenentenä kuusi pistettä IFK:ta perässä.

Heikot tulokset toivat muutoksia Ässien valmennusryhmään, kun porilaisseura tiedotti sunnuntaina vapauttaneensa Jyrki Ahon päävalmentajan tehtävistä. Kakkosvalmentaja Mikael Kotkaniemi nostettiin Ässien uudeksi päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella. On siis sanomattakin selvää, että IFK saa vastaansa sisuuntuneen ja kamppailevan joukkueen.

Ässät ja IFK kohtaavat tiistaina kolmatta kertaa tällä kaudella. IFK voitti kauden avauskohtaamisen Nordiksella maalein 4-1 ja lokakuussa Porissa pelattu edellinen kohtaaminen päättyi Ässien 3-2-voittoon.

IFK saa otteluun kauan odotetun pelaajan takaisin sairastuvalta, kun edellisen ottelunsa lokakuussa pelannut Joe Finley on toipunut pelikuntoon.

IFK:n kultakypärä Erik Thorell on saalistanut Ässiä vastaan pelatuissa otteluissa tehot 1+3. Yhden maalin lauantaina Sportia vastaan tehnyt Thorell on pistepörssissä 13. sijalla tehopisteillä 10+21=31.

Ässien tehokkaimmat pelaajat tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa ovat olleet kolme syöttöpistettä merkkauttanut Antoine Laganière sekä kolme maalia tehnyt Maksim Matushkin. Liigan puolustajien pistepörssissä neljäntenä oleva Matushkin on Ässien paras pistemies tehoilla 10+13=23. Laganièrella on kasassa tehot 10+12=22.

Sami Lähteenmäki (13+9=22) on Ässien paras maalintekijä. Parhaalla liigakaudellaan 16 maalia tehnyt hyökkääjä on tehnyt maaleistaan kuusi ylivoimalla. Lähteenmäen pelikuntoa seurataan päivä kerrallaan, joten hänen pelaaminen tiistaina Nordiksella on täysi kysymysmerkki.

Ässien riveihin kesken kauden Tapparasta palannut Jarno Kärki ei onnistunut kertaakaan maalinteossa Tappara-paidassa 19 pelaamansa liigaottelun aikana. Ässien riveissä Kärki on tehnyt 22 ottelussa seitsemän maalia.

Kultakypärää kantavan Matushkinin lisäksi Niko Peltola on kuulunut tällä kaudella Ässien johtaviin puolustajiin. Ässät sai tammikuun alussa mielenkiintoisen paluumuuttajan, kun kaksi kautta IFK:ssakin pelannut Tommi Taimi palasi kasvattajaseuraansa. Taimi on pelannut ennen tiistain kamppailua neljä liigaottelua, joissa 27-vuotiaalle puolustajalle on kertynyt yksi syöttöpiste.

Ässien selkeä ykkösmaalivahti on tällä kaudella ollut Andreas Bernard. 34 ottelussa pelanneen italialaismaalivahdin torjuntaprosentti on 90,68% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,63. Kakkosvahti Henri Kiviaho pelasi lauantaina Lukkoa vastaan, joten Bernard on suurella todennäköisyydellä torjuntavastuussa tiistaina.

Ässien pelaajista Simon Suoranta palaa huomenna pelaavaan kokoonpanoon samoin kuin pelikiellosta vapautuva Ben Blood. Isoa pistevastuuta kantaneet Sakari Salminen, Philip McRae ja Mikko Salmio ovat yhä loukkaantuneina

Seuraa heitä


#3 Joe Finley, IFK
Big Joe palaa kaukaloon, joten luvassa on varmasti taklauksia sekä fyysistä pelaamista. Isokokoinen Finley tuo ennen kaikkea jämäkkyyttä oman maalin edustalle. 30-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja on pelannut tällä kaudella loukkaantumisten takia vain seitsemän liigaottelua. Finley on Washington Capitalsin ykköskierroksen NHL-varaus vuodelta 2005. Hän on pelannut urallaan 21 NHL-ottelua Buffalo Sabersin ja New York Islandersin paidassa.


#31 Jesperi Kotkaniemi, Ässät
17-vuotias superlupaus on pelannut tähän mennessä vahvan debyyttikauden Liigassa. Kotkaniemi on tehnyt 42 liigaottelussa tehot 7+11=18.  Taitavaa ja hyvin laukovaa hyökkääjää pidetään lähes pomminvarmana ykköskierroksen NHL-varauksena tulevan kesän varaustilaisuudessa. Porilaisen pelaajatuotannon viime vuosien helmi jäi hieman yllättäen rannalle Buffalossa pelatuista Nuorten MM-kisoista.

IFK-Ässät tiistaina 16.1. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

Näytä kaikki uutiset