logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

MATSIENNAKKO: IFK-Kärpät perjantain huippukamppailuna

IFK-Kärpät perjantaina 2.3. kello 18.30 Nordiksella. Liput Ticketmasterista!

Pudotuspeleihin kotietua tavoitteleva IFK saa perjantaina vieraita Oulusta, kun runkosarjavoittonsa jo varmistanut Kärpät saapuu Nordikselle. Varmista paikkasi kello 18.30 alkavassa huippukamppailussa ja osta liput Ticketmasterista.

IFK:n kolmen ottelun viikko käynnistyi keskiviikkona Rauman Lukkoa vastaan pelatulla kotiottelulla. Ottelun voittoon riitti lopulta vain yksi maali. Lukko voitti Nordiksella yli 7600 katsojan edessä pelatun tasaisen ottelun jatkoajan jälkeen maalein 1-0.

IFK hallitsi kenttätapahtumia avauserässä, kolmannessa erässä ja myös jatkoajalla, mutta kiekkoa ei saatu millään ohi nollapelin torjuneen Lukko-maalivahti Kaapo Kähkösen. Myös IFK-maalivahti Kevin Lankinen pelasi vahvan ottelun ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

IFK on sarjataulukossa viidentenä, kun jäljellä on viisi runkosarjaottelua. Neljäntenä majailevalla Tapparalla on seitsemän pistettä IFK:ta enemmän, joten nousu neljän parhaan joukkoon ei ole enää omissa käsissä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että IFK kohtaisi juuri Tapparan neljännesfinaaleissa.

IFK:n takana kuudentena oleva KalPa voitti torstaina pelatussa ottelussa Pelicansin ja nousi tasapisteisiin IFK:n kanssa. KalPa on tosin pelannut kaksi ottelua IFK:ta enemmän. Jonkin verran pitää tuijotella myös taakse, sillä yhden ottelun IFK:ta enemmän pelannut SaiPa hengittää niskaan seitsemäntenä neljän pisteen päässä. Jäljellä olevissa otteluissa riittää siis panosta ja loput runkosarjamatsit on klaarattava kunnialla, että suora pudotuspelipaikka varmistuu.

Kärppien runkosarjavoitto varmistui tiistaina, kun Mikko Mannerin luotsaama oululaisseura kaatoi kotikaukalossaan KooKoon maalein 4-2. KooKoo johti ottelua kahden erän jälkeen 2-0, mutta oululaiset käänsivät ottelun päätöserässä. Kärppien ruotsalaishyökkääjä Nicklas Lasu teki ottelussa kaksi maalia. Jani Hakanpää ja Saku Mäenalanen merkkauttivat kaksi syöttöpistettä.

IFK ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa ja Kärpät on voittanut niistä jokaisen. Edellinen kohtaaminen päättyi Nordiksella Kärppien 4-2-voittoon. Nyt on siis revanssin paikka! Perjantaina pelattavan ottelun lisäksi IFK ja Kärpät kohtaavat uudelleen lauantaina Oulussa.

Jos Kärpät haluaa voittaa niin on pystyttävä pimentämään joukkueen tehokas ykkösketju, joka on miehittänyt Liigan pistepörssin kärkisijat. Pistepörssin kolmonen Julius Junttila (13+39=52), maalipörssiä johtava Charles Bertrand (32+18=50) ja ketjun keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa (19+29=48) ovat olleet oululaisten näkyvimpiä ja tehokkaimpia pelaajia IFK:ta vastaan pelatuissa otteluissa tällä kaudella.

Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan parhaimpiin ylivoimajoukkueisiin. Ylivoimapelaamisen tehokkuus saattaakin olla yksi perjantain ottelun ratkaisevista tekijöistä. Kärpät lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta hyvin latautuneella IFK:lla on kotiyleisön edessä iso näyttöpaikka.

Seuraa heitä


#32 Lennart Petrell, IFK
Liideri ja joukkueen päällikkö, joka pelaa tällä hetkellä ehkä jopa uransa parasta liigakautta. 33-vuotias Petrell taklaa jäällä kaikkea liikkuvaa ja sytyttää oman joukkueensa energisyydellään. Voimahyökkääjä pyrkii ajamaan suoraviivaisesti maalille ja on tärkeässä roolissa IFK:n alivoimapelaamisessa. Petrell on pysynyt hyvin ehjänä koko kauden ja parantanut pelaamistaan jatkuvasti. ”Lennu” on tehnyt tällä kaudella 53 pelaamassaan liigaottelussa tehot 11+11=22.


#16 Kristian Vesalainen, Kärpät
18-vuotias Vesalainen on vahva ja nopea hyökkääjä, jolla on hyvä laukaus. Vesalainen siirtyi loppukaudeksi Kärppien riveihin HPK:sta, jossa IFK-kasvatti teki 44 runkosarjaottelussa 19+20=39 tehopistettä. Liigakauden 20:s maali syntyi tiistaina heti ensimmäisessä Kärppien paidassa pelatussa ottelussa KooKoota vastaan. Vesalainen pelasi KooKoota vastaan Kärppien kolmosketjussa yhdessä Rasmus Kuparin ja Otto Karvisen kanssa. Vesalainen on Winnipegin ykköskierroksen NHL-varaus viime kesältä.

IFK-Kärpät perjantaina 2.3. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Otteluun on jäljellä enää peruutuspaikkoja. Tarkkaile lippujen vapautumista perjantaina Ticketmasterin verkkosivuilla. Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua, jos lippuja on vielä jäljellä.

Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

Tervetuloa!

 

Näytä kaikki uutiset