logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

MATSIENNAKKO: Legendaarinen Game Seven ratkaisee finaalipaikan

Kärpät-IFK lauantaina kello 17.00. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

Upea ja huippujännittävä semifinaalisarja saa arvoisensa päätöksen, kun IFK ja Kärpät taistelevat lauantaina finaalipaikasta Oulussa pelattavassa seitsemännessä ottelussa. Ottelu käynnistyy Raksilan jäähallissa kello 17.00 ja matsin näet suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Pelin henki on selvä. Ottelun voittaja etenee finaaliin Tapparan vastustajaksi ja häviäjä kohtaa pronssiottelussa TPS:n.

Legendaarinen ja tarunhohtoinen ”Game Seven” on aivan oma maailmansa, mihin eivät normaalit jääkiekkopelin lainalaisuudet välttämättä päde ollenkaan. Tilastoja tai edellisten pelien tuloksia ei juurikaan kannata tuijotella, sillä aiemmilla kohtaamisilla ei tässä vaiheessa ole enää merkitystä.

Kärpillä oli torstai-iltana mahdollisuus edetä Tapparan vastustajaksi finaaliin. IFK kairasi kuitenkin jännittävien vaiheiden jälkeen upean 4–3-jatkoaikavoiton yli 8000 katsojan edessä Stadin jäähallissa. Voittomaalin teki maalin eteen vapaaksi unohdettu Teemu Eronen, jolle maali oli pudotuspelikevään toinen. Vahvan esityön voittomaaliin tekivät Juha-Pekka Haataja ja Teemu Tallberg (0+2.)

– Onhan tämä tietyllä tavalla ainutlaatuinen joukkue. Todella hyvä joukkuehenki ja luottamus on ihan tapissa kentällä sekä kentän ulkopuolella. Joukkueemme on täynnä työteliäitä pelaajia, jotka tekevät oman duuninsa pyyteettömästi. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta, Eronen kertoo.

IFK-pelaajista eniten pudotuspeliotteluita pelannut Markus Kankaanperä teki torstaina ensimmäisen pudotuspelimaalinsa tänä keväänä. Suomen mestaruuden keväällä 2011 IFK:ssa voittanut Kankaanperä tietää enemmän kuin hyvin, millaista seitsemännen ottelun pelaaminen pudotuspelisarjassa on.

”Kanki” on pelannut uransa aikana seiskapelejä Tapparan paidassa välierissä ja finaaleissa, jonka lisäksi hän oli mukana Jokereita vastaan keväällä 2011 pelatussa unohtumattomassa puolivälieräsarjassa.

– Eihän tässä paljon tarvitse itseään psyykata. Mitä näitä aikaisemmin on tullut pelailtua niin yleensä se pelirohkeampi joukkue poistuu voittajana. Harvemmin seiskapeliä on huonompi joukkue voittanut. Tämä on ollut todella tasaväkinen sarja. Nyt lataudutaan kunnolla ja lauantaina lyödään kaikki peliin. Molemmat ovat kovia joukkueita ja parempi menee finaaliin. Uskon vahvasti siihen, että se joukkue olemme me, Kankaanperä sanoo.

Suomalainen pääsarjatason jääkiekko siirtyi kaudella 1975–1976 SM-sarjasta SM-liigaan, minkä seurauksena jääkiekon Suomen mestaruus on siitä lähtien ratkaistu runkosarjan jälkeen pelattavissa pudotuspeleissä. Liigan kaikki pudotuspeliottelut on pelattu puolivälieristä lähtien paras seitsemästä -menetelmällä kaudesta 2007-2008 alkaen.

IFK:lle seitsemän ottelun pudotuspelisarja on kolmas kautta aikojen. Kaudella 2003-2004 IFK voitti Ilveksen puolivälierissä otteluvoitoin 4-3 ja edellisen kerran IFK pelasi seiskapelin mestaruuskaudella 2010-2011, kun joukkue kaatoi puolivälieräsarjassa Jokerit voitoin 4-3.

Erikoistilannepelaaminen, kiekollinen rohkeus, maalipaikkojen hyödyntäminen ja maalivahtipeli ovat lauantaina isossa roolissa. Kuudesta pelatusta välieräkamppailusta kolme on edennyt jatkoajalle, joten voittomarginaalit ovat todella pienet. Finaalisarja on ollut hienoa ja tasaista kiekkoilua, eikä ratkaiseva seitsemäs ottelu tee varmasti poikkeusta.

Let’s play hockey!

Kärpät-IFK lauantaina kello 17.00 Raksilan jäähallissa

Näytä kaikki uutiset