DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle rankkaritappio Raumalla

Lukko-IFK 2-1 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

13:47 1-0 YV Ilomäki (Koivisto, Niskala)
27:29 1-1 Tamminen (Nykopp)
65:00 2-1 VL Koivisto

IFK ja Rauman Lukko kohtasivat perjantai-iltana toista kertaa tällä kaudella. Raumalla pelattu kamppailu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa voittomaaliin varsinaisella peliajalla. Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa kotijoukkue Lukko oli vahvempi. IFK nousi tasapelipisteellä sarjataulukossa kymmenenneksi ohi HPK:n.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali ja sen teki kotijoukkue ensimmäisen ylivoimansa aikana. Arttu Ilomäen laukaus muutti suuntaa IFK-puolustaja Saku Salmelan luistimesta ja kiekko painui IFK:n maaliin ohi Atte Engrenin. Lukko oli lähellä siirtyä avauserässä 2-0-johtoon, kun Heikki Liedes laukoi ranteella kiekon ylärimaan.

IFK joutui vaihtamaan maalivahtia ennen toisen erän alkamista, kun Niklas Bäckström hyppäsi askiin Engrenin tilalle. IFK:n kultakypärä Juhani Tyrväisellä oli paikka tuoda IFK tasoihin, kun hän pääsi Lukon ylivoiman päätteeksi läpiajoon. Lukko-maalivahti Kaapo Kähkönen onnistui kuitenkin venymään Tyrväisen laukauksen eteen. Lopulta IFK onnistui, kun 13. hyökkääjänä aloittanut Henri Tamminen tasoitti lukemat 1-1:een napakalla rannelaukauksella ajassa 27:29. Thomas Nykopp sai syöttöpisteen Tammisen liigakauden ensimmäiseen maaliin. Bäckström urakoi IFK:n maalilla vajaa kahdeksan minuuttia, kunnes varusteitaan paikkaillut Engren luisteli takaisin IFK:n maalille. Lukko oli toisen erän lopussa todellisessa pesukoneessa, mutta IFK ei onnistunut tekemään johtomaalia armottomasta painostuksesta huolimatta.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten paremmuutta Rauman perjantai-illassa lähdettiin hakemaan viiden minuutin jatkoajan kautta. Jatkoajalla liigakonkari Janne Niskala karkasi puolittain läpi, mutta Engren torjui Niskalan maalintekoyrityksen puolustuksen avustuksella. Lukko pääsi jatkoajalla pelaamaan myös ylivoimaa, jonka aikana Engren piti IFK:ta pystyssä upeilla torjunnoillaan. Ottelu eteni lopulta voittomaalikilpailuun. IFK:n laukojat eivät onnistuneet maalinteossa ja ratkaisevan rankkarin upotti IFK:n verkkoon Toni Koivisto. Lukko voitto ottelun lukemin 2-1.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan kerran lauantaina Nordiksella, kun Sport saapuu Stadiin. IFK-Sport käynnistyy kello 17:00 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua. Osta liput matsiin Ticketmasterista. IFK hakee jo kuudetta peräkkäistä kotivoittoaan.