DANA MATSIRAPORTTI: IFK:n voittoputki jatkuu – TPS kaatui Nordiksella

IFK-TPS 2-1 (1-0, 1-0, 0-1). Lue matsiraportti ja katso kuvakooste.

IFK-TPS 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
07:54 1-0 Tyrväinen (Carlsson, Kaski)
26:46 2-0 YV Sopanen (Carlsson, Thorell)
52:09 2-1 Perrin

Nordiksella nähtiin perjantai-iltana kahden vahvan joukkueen kohtaaminen, kun IFK sai vieraaksi sarjassa toisena olevan TPS:n. IFK käytti maalipaikkansa vierasjoukkuetta tehokkaammin ja voitti TPS:n maalein 2-1. Voitto oli IFK:lle viides peräkkäinen ja samalla kotivoittoputki kasvoi jo 11 ottelun mittaiseksi. Ottelun ykköstähdeksi valittiin 25 laukausta torjunut Atte Engren.

IFK siirtyi ottelussa 1-0-johtoon Juhani Tyrväisen kauden yhdeksännellä liigamaalilla. TPS-maalivahti Oskari Setänen torjui Oliwer Kasken laukoman kiekon eteensä ja paluukiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Patrik Carlsson löysi takatolpalta taidokkaalla rystysyötöllä Tyrväisen, joka sai nautiskella kiekon tyhjänä odottaneeseen TPS-maaliin. TPS pääsi erän puolivälin jälkeen ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Alivoimalla pelannut IFK sai kiekon toistamiseen maaliin asti, mutta sadatta liigamaaliaan jahtaavan Lennart Petrellin byyri hylättiin videotarkistuksen jälkeen. 14 laukausta avauserässä pysäyttänyt Atte Engren piti torjunnoillaan IFK:ta pystyssä. Setäselle merkittiin seitsemän torjuntaa.

Myös toisessa erässä nähtiin lukuisista maalipaikoista huolimatta vain yksi maali. IFK:n ensimmäinen ylivoima ehti vanhentua vain 14 sekuntia, kun Vili Sopanen laukoi IFK:n 2-0-johtoon ajassa 26:46. Erinomaisen poikittaissyötön Sopasen kauden kuudenteen liigamaaliin tarjoili jälleen Patrik Carlsson, jonka lisäksi kultakypärää kantanut Erik Thorell merkkautti syöttöpisteen itselleen. Thorell kasvatti samalla pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. TPS sai kiekon pari minuuttia myöhemmin ensimmäistä kertaa Engrenin selän taakse, kun Patrik Virta ohjasi Ilari Filppulan syötön maaliin. Maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkumaalina. Engren torjui toisessa erässä neljä laukausta ja Setänen seitsemän.

Päätöserä eteni puoliväliin asti tasaisissa merkeissä. IFK pääsi vaihtamaan pelaajia hyvällä tahdilla ja joukkue pelasi fiksusti kahden maalin johtoasemassa. Yksi henkilökohtainen virhe kuitenkin kostautui, kun Eric Perrin pääsi harhasyötön päätteeksi kaventamaan lukemat 2-1:een. Perrin nousi maalillaan kuuden pisteen päähän Otakar Janeckysta, joka pitää hallussaan Liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätystä. TPS:lle tarjoutui päätöserän lopussa erinomainen tilaisuus tasoitusmaaliin, kun IFK:lle vihellettiin kahden minuutin rangaistus. TPS käytti aikalisänsä ja otti maalivahdin pois, jonka myötä turkulaiset pääsivät hakemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan. IFK taisteli ja nappasi niukalla 2-1-voitolla jo 11. peräkkäisen kotivoittonsa.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun joukkue matkustaa Mikkeliin. Voit seurata kello 17.00 alkavaa ottelua Ruutu-palvelusta. Seuraava kotimatsi pelataan tiistaina, kun IFK kohtaa Kaisaniemen puistossa pelattavassa ulkoilmaottelussa Oulun Kärpät. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Helsinki Ice Challenge: 120 v. juhlaottelu IFK-Kärpät

IFK:n 120 v. juhlaottelu Oulun Kärppiä vastaan pelataan tiistaina 5.12.2017 klo 18.30 Kaisaniemen puistossa (Kaisaniemen puistokuja, Helsinki).  Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa lippukaupoissa.

Kaisaniemen kentälle on rakennettu tapahtumaa varten katsomo 18 000 ihmiselle, jääkaukalo, 20 metriä korkeat valotornit, esiintymislava sekä mittavat ravintola-alueet. Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! soittaa alkulämmittelyiden jälkeen live-keikan ja virittää yleisön hyvään fiilikseen. Finlandia-hymnin esittää Paula Vesala.