DANA MATSIRAPORTTI: IFK haki voiton Jyväskylästä

JYP-IFK 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

01:11 0-1 Carlsson (Haataja)
39:47 1-1 YV Hytönen (Puustinen, Tuppurainen)
55:46 1-2 Thorell (Carlsson, Haataja)

Jyväskylässä nähtiin odotetun tasainen kamppailu, kun IFK ja JYP kohtasivat neljännesfinaalien ensimmäisessä ottelussa. IFK teki ison ryöstön ja voitti ottelun lukemin 2-1. Voiton takuumies oli ottelun kakkostähdeksi valittu ja yhteensä 35 laukausta torjunut Kevin Lankinen.

IFK sai otteluun erinomaisen startin, kun Patrik Carlsson vei IFK:n 1-0-vierasjohtoon ajassa 01:11. Carlsson sai kiekon haltuunsa keskialueella, ylitti vauhdilla hyökkäyssiniviivan ja laukoi tarkalla rannelaukauksella kiekon oikeaan yläkulmaan. Avauserä oli ensimmäiset kymmenen minuuttia täysin IFK:n hallinnassa, mutta erän puolivälin jälkeen IFK:lle tuomitut kolme kahden minuutin rangaistusta rikkoivat rytmiä. JYP pääsi erän lopussa pelaamaan lyhyen pätkän kahden miehen ylivoimalla. IFK:n alivoimapelaaminen toimi avauserässä kuitenkin erinomaisesti. JYPin paras paikka tasoitusmaaliin osui Jani Tuppuraiselle, mutta Lankinen venyi upeaan torjuntaan. IFK pääsi kertaalleen ylivoimalle ilman tulosta.

Toinen erä oli IFK:lle vaikea ja IFK oli ajoittain pahasti purjeessa. Lankinen jatkoi vakuuttavaa torjuntatyöskentelyään eikä JYP päässyt selkeille ykkössektorin maalintekopaikoille. JYP nousi tasoihin toisen erän viimeisellä minuutilla ylivoimamaalilla, kun Juha-Pekka Hytönen pääsi roiskaisemaan maalin edestä Lankisen torjuman irtokiekon maaliin. Erityismaininnan toisesta erästä ansaitsee IFK-sentteri Thomas Nykopp, joka osoitti kovaa luonnetta laittamalla kroppaa likoon ja mm. blokkaamalla kaksi kovaa laukausta.

Kolmas erä eteni hyvin luistelleen IFK:n komennossa ja se oli IFK:lta paras erä koko ottelussa. IFK puolusti keskialueen tiiviisti ja sai luotua hyvää painetta JYPin puolustusalueelle. Ottelun ratkaisijaksi nousi viimeisen femman aikana kultakypärä Erik Thorell, joka pääsi nautiskelemaan takatolpalta ykköstähdeksi valitun Patrik Carlssonin nappisyötön häkkiin. JYP haki viimeisen kahden minuutin aikana tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut toivottua lopputulosta. IFK voitti ottelun lukemin 2-1 ja ryösti kotiedun itselleen.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Neljännesfinaalisarjan toinen ottelu pelataan perjantaina Nordiksella. Osta liput kello 18.30 alkavaan matsiin Ticketmasterista. Nordiksen ovet aukeavat kello 17.00. Tätä peliä et halua missata – ole messissä!

Neljännesfinaalien otteluohjelma
Ke 21.3. JYP-IFK 1-2
Pe 23.3. klo 18:30 IFK-JYP – Osta liput toiseen neljännesfinaaliin tästä.
La 24.3. klo 17:00 JYP-IFK
Ma 26.3. klo 18:30 IFK-JYP – Osta liput neljänteen neljännesfinaaliin tästä.
Ke 28.3. klo 18:30 JYP-IFK (tarvittaessa)
To 29.3. klo 18:30 IFK-JYP (tarvittaessa)
La 31.3. klo 17:00 JYP-IFK (tarvittaessa)

Lisätiedot lipunmyynnistä löydät Liput-sivustolta.

Liigan neljännesfinaalit, välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.