DANA MATSIRAPORTTI: IFK tasoitti otteluvoitot

14:12 2-0 YV Eronen (Malinen, Kaski)
29:09 3-0 Rask (Carlsson, Varakas)
32:21 4-0 O’Connor (Rask, Heiskanen)
52:53 4-1 YV IM Puustinen (Newton, Tuppurainen)

Kaksi edellistä matsia jatkoajalla hävinnyt IFK voitti maanantaina Nordiksella pelatussa kamppailussa JYPin lukemin 4-1 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 2-2. Neljännesfinaalisarja jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä ja kuudes ottelu pelataan torstaina Nordiksella. Liput torstain kotimatsiin saat Ticketmasterista. Semifinaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

IFK hallitsi ensimmäisen erän kenttätapahtumia JYPin sortuessa jäähyilyyn. Nordiksella nähtiin avauserässä harvinainen tapahtumasarja, kun koko ottelussa yhteensä viisi kertaa rangaistusaitioon komennettu JYP-hyökkääjä Janne Kolehmainen otti kymmenen minuutin sisällä peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. IFK:n kolme aikaisempaa peliä hieman kadoksissa ollut ylivoimapelaaminen alkoi rullaamaan lopulta illan kolmannella yrityksellä. Ensin Miro Heiskanen vei IFK:n ylivoimalla 1–0-johtoon Joonas Raskin upeasta syötöstä ja vajaa neljä minuuttia myöhemmin Teemu Eronen laukoi IFK:n ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle Jarkko Malisen ja lauantaina kaksi maalia tehneen Oliwer Kasken syötöistä.

IFK siirtyi toisessa erässä 3–0-johtoon ajassa 29:09. Heiskasen tekemään avausmaaliin syötön tarjoillut Joonas Rask tuli kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja ohitti tarkalla rannelaukauksella Juho Olkinuoran. JYP vaihtoi kolmannen takaiskun jälkeen maalivahtia, kun koko ottelusarjan JYPin maalilla pelannut Olkinuora sai tehdä tilaa kakkosvahti Eetu Laurikaiselle. Laurikainen sai kaivaa kiekkoa selkänsä takaa jo reilu kolme minuuttia myöhemmin, kun puolustajan paikalta takatolpalle noussut Ryan O’Connor pääsi namuttelemaan IFK:n jo 4–0-johtoon ottelun ykköstähdeksi valitun Raskin (1+2) tarjoilusta. JYP pääsi toisessa erässä hakemaan kahdesti kavennusmaalia ylivoimalla, mutta IFK:n alivoimapelaaminen oli tappavan tehokasta maalilla loistaneen Kevin Lankisen johdolla.

Päätöserässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi vierasjoukkue. Juuso Puustinen pääsi tuikkaamaan ylivoimalla kakkoskiekon sisään, kun JYP pelasi ilman maalivahtia. Lisämaaleja ei Nordiksen maanantai-illassa nähty, joten IFK tasoitti upealla 4–1-voitolla huippujännittävän ottelusarjan tilanteeksi 2-2. Neljännesfinaalisarjan viides ottelu pelataan keskiviikkona Jyväskylässä.

– Alku oli meiltä vahva ja varsinkin ensimmäinen erä oli koko joukkueelta hyvää pelaamista. Puolustimme kaksi viimeistä erää hyvin. Ylivoima toimi tänään ja saimme luotua riittävän määrän maalipaikkoja. Olisi voinut tulla enemmänkin maaleja. Tästä on hyvä jatkaa kohti keskiviikkoa, tehot 1+1 iskenyt ja ottelun kolmostähdeksi valittu Miro Heiskanen kertoi.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Neljännesfinaalisarjan kuudes ottelu pelataan torstaina Nordiksella kello 18.30 alkaen. Liput matsiin saat Ticketmasterista.

Ole messissä!

Neljännesfinaalien otteluohjelma (otteluvoitot 2-2)
Ke 21.3. JYP-IFK 1-2
Pe 23.3. IFK-JYP 1-2 JE.
La 24.3. JYP-IFK 4-3 JE.
Ma 26.3. IFK-JYP 4-1
Ke 28.3. klo 18:30 JYP-IFK
To 29.3. klo 18:30 IFK-JYP – Osta liput kuudenteen neljännesfinaaliin tästä.
La 31.3. klo 17:00 JYP-IFK (tarvittaessa)

Lisätiedot lipunmyynnistä löydät Liput-sivustolta.

Liigan neljännesfinaalit, välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.