DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle kotitappio sarjakärjelle

IFK-Kärpät 2-4 (1-2, 1-0, 0-2). Lue matsiraportti ja katso ottelun kuvakooste.

06:40 0-1 YV Mäenalanen (Lasu, Leskinen)
10:18 1-1 YV Sopanen (Carlsson, Thorell)
44:40 2-3 YV Bertrand (Koivisto, Ruohomaa)
59:49 2-4 TM Heshka

Maalivahtien torjunnat
Lankinen, IFK 6+7+4=17 torjuntaa (pois 58:26-59:49)
Vehviläinen, Kärpät  5+7+5=17 torjuntaa

Neljä edellistä otteluaan voittanut IFK sai torstaina vieraita Oulusta, kun sarjakärki Kärpät vieraili Nordiksella. Tasaisen ja viihdyttävän ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä. Kärpät hyödynsi erikoistilanteensa tehokkaasti ja voitti kauden neljännen keskinäisen liigakohtaamisen lukemin 4-2.

Kärpät aloitti ottelun odotetun vahvasti ja erityisesti vierasjoukkueen karvauspelaaminen tuotti IFK:lle ongelmia. Kärpät siirtyi johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Saku Mäenalasen ylivoimamaalilla. Ville Leskinen toimitti kiekon maalin kulmalle Niklas Lasulle ja Mäenalanen pääsi tuikkaamaan irtokiekon verkkoon ilman vartiointia. IFK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Kärpillä oli liikaa pelaajia jäällä. Nordiksen pelikello pysähtyi ajassa 10:18, kun Vili Sopanen laukoi IFK:n 1-1 tasoitusmaalin upean kuvion päätteeksi. Kärpät siirtyi uudelleen johtoon 40 sekuntia ennen avauserän päättymistä. Kärpät pääsi IFK:n kiekonmenetyksen jälkeen 2vs1-hyökkäykseen ja Charles Bertrand laukoi kiekon maaliin pistepörssiä johtavan Julius Junttilan esityöstä.

IFK sai toiseen erään erinomaisen startin. Niklas Nordgren syötti kiekon kulmasta maalin taakse Erik Thorellille, joka käänsi kiekon maalin edustalle nousseelle Juhani Tyrväiselle. Tyrväinen otti kiekon haltuun ja laukoi terävällä rannelaukauksella IFK:n jälleen tasoihin. Toisessä erässä riitti kliseisesti sanottuna vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta lisämaaleja ei kummankaan joukkueen parista laatupaikasta huolimatta nähty. Varsinkin Kärppien liukkaasti liikkunut ykkösketju oli vaikea pideltävä IFK-puolustukselle. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-2.

IFK oli lähellä siirtyä johtoon heti kolmannen erän alussa. Oliwer Kaski pääsi hyvään maalintekopaikkaan ja laukoi kiekon tolppaan. Ajassa 43:52 IFK-puolustaja Ville Varakkaalle tuomittiin 5+20 minuutin pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kärpät hyödynsi viiden minuutin ylivoimansa nopeasti, kun maalin edessä pyörineeseen irtokiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Charles Bertrand vei illan toisella maalillaan vierasjoukkueen 3-2-johtoon. IFK:n alivoima sai selvitettyä jäljelle jääneen Kärppä-ylivoiman. IFK:lle tarjoutui ottelun lopussa erinomainen tilaisuus tasoitukseen, kun Kärppien Julius Junttila sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Samassa ajassa aikalisänsä käyttänyt IFK otti ylivoiman aikana maalivahdin pois ja lähti hakemaan tasoitusmaalia kuudella neljää vastaan. Shaun Heshka iski ratkaisevan osuman tyhjään maaliin. Kärpät voitti ottelun maalein 4-2.

IFK-puolustaja Ryan O’Connor jätti ottelun avauserän aikana kesken eikä palannut enää kaukaloon. O’Connorin tilanteesta saadaan lisätietoja myöhemmin.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK kohtaa seuraavaksi lauantaina Kuopiossa pelattavassa ottelussa KalPan. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

Nordiksella pelataan seuraavan kerran tiistaina 23. tammikuuta, kun Tampereen Ilves saapuu Stadiin. Liput Nordiksella kello 18.30 käynnistyvään matsiin saat Ticketmasterista.