DANA MATSIRAPORTTI: Jatkoaikatappio Nordiksella – Kärpät tasoitti ottelusarjan

20:25 1-1 YV Vesalainen (M. Koivisto, Leskinen)
36:45 3-1 YV Kaski (Malinen, Eronen)
41:03 3-2 Kukkonen (Vesalainen, Leskinen)
49:44 3-3 Junttila
61:43 3-4 Humaloja (Leskinen, J. Koivisto)

IFK ja Kärpät kohtasivat torstai-iltana Nordiksella 7837 katsojan edessä pelatussa toisessa semifinaaliottelussa. Tiistain tappiosta sisuuntunut Kärpät nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin ja voitti jatkoerään edenneen kamppailun lukemin 4-3. Semifinaalisarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina Oulussa.

IFK siirtyi ottelussa 1–0-johtoon ajassa 04:51. Jarkko Malinen (0+2) petasi toiseen aaltoon maalintekopaikan Miro Heiskaselle, jonka tarkkaakin tarkempi rannelaukaus upposi Veini Vehviläisen vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan. Heiskasen kevään toinen pudotuspeliosuma jäi tasaisen avauserän ainoaksi.

Kärpät nousi tasoihin heti toisen erän alussa Kristian Vesalaisen ylivoimamaalilla. 1–1-tasoitusmaalin jälkeen Kärpät sortui jäähyilyyn ja IFK sai ylivoimapelinsä rullaamaan. Ensin kokoonpanoon palannut Erik Thorell huudatti kotiyleisöä ajassa 31:11 ja vielä erän lopussa Oliwer Kaski pommitti IFK:n 3–1-johtoon pudotuspelien kolmannella maalillaan. Nordiksella oli aistittavissa toisen erän aikana todellista pudotuspelihenkeä. Tunteet kuumenivat rangaistusten sävyttämässä erässä puolin ja toisin.

Kärpät sai toisen erän tapaan myös kolmanteen erään erinomaisen startin, kun joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen kavensi lukemat 3-2:een. Kärppien 3–3 tasoitusmaali syntyi ajassa 49:44, kun IFK:n kiekonmenetyksen jälkeen väkevästi maalille noussut Julius Junttila onnistui nostamaan kiekon ohi Kevin Lankisen. Kärpät oli lähellä siirtyä johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Ville Leskisen (0+3) terävä rannelaukaus kilahti ainoastaan IFK-maalin tolppaan. Tunteikas ja runsaasti tapahtumia sisältänyt ottelu eteni jatkoajalle tilanteessa 3-3.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata vajaa kaksi minuuttia, kun Miska Humaloja ratkaisi voiton vierailijoille. Kärpät voitti ottelun lukemin 4-3 ja tasoitti otteluvoitot.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Semifinaalisarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina Oulussa. Neljäs semifinaaliottelu pelataan Nordiksella maanantaina 9.4. kello 18.30. Osta liput Ticketmasterista.

Semifinaalien otteluohjelma
Ti 3.4. Kärpät-IFK 1-4
To 5.4. IFK-Kärpät 3-4 JE.
La 7.4. klo 17:00 Kärpät-IFK
Ma 9.4. klo 18:30 IFK-Kärpät – Osta liput neljänteen semifinaaliin tästä
Ke 11.4. klo 18:30 Kärpät-IFK
To 12.4. klo 18:30 IFK-Kärpät (tarvittaessa)
La 14.4. klo 17:00 Kärpät-IFK (tarvittaessa)

Lisätiedot lipunmyynnistä löydät Liput-sivustolta.

Liigan välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.