DANA MATSIRAPORTTI: Jatkoaikatappio Oulussa – kuudes ottelu torstaina Nordiksella

Kärpät-IFK 2-1 JE. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

28:24 1-0 Hakanpää
42:17 1-1 Haataja (Malinen, Tallberg)
77:32 2-1 VM Ruohomaa (Hakanpää)

Kärpät voitti keskiviikkona Oulussa jatkoajalle edenneen viidennen semifinaaliottelun lukemin 2-1. Kärpät johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2 ja on voiton päässä finaalipaikasta.

Kuudes ottelu pelataan torstaina Nordiksella kello 18.30. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

Kärpät siirtyi maalittoman avauserän jälkeen 1–0-johtoon toisen erän puolivälissä, kun oman irtokiekkonsa seurannut Jani Hakanpää niittasi pelivälineen ohi Kevin Lankisen. IFK:n 1–1-tasoitusmaali nähtiin kolmannen erän alussa. Jarkko Malinen toi kiekon taidokkaasti hyökkäysalueelle ja pelasi viereen Juha-Pekka Haatajalle, jonka hyvästä maskista lähtenyt painava lyöntilaukaus upposi vastustamattomasti Veini Vehviläisen vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan.

Tasoitusbyyrin jälkeen IFK pääsi kertaalleen hakemaan johtomaalia kahden miehen ylivoimalla ja joukkueella oli vielä kolmannen erän lopussa erinomainen tilaisuus voittomaaliin, mutta Vehviläinen venyi Teemu Erosen laukauksen eteen. Kärpät sai pari minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä ylivoimatilaisuuden, mutta IFK kesti alivoimansa.

Trilleriksi muodostunut ottelu eteni jatkoajalle tilanteessa 1-1. Ratkaisumaali syntyi ajassa 77:32, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Jani Hakanpää riisti kiekon keskialueella ja Mikael Ruohomaa laukoi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Kärppien 2–1-voittomaalin tarkalla rannelaukauksella.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Kärpät johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2. Semifinaalisarja on ensimmäistä kertaa katkolla torstaina Nordiksella. Kiekko putoaa jäähän kello 18.30 ja lippuja voit ostaa Ticketmasterista.