DANA MATSIRAPORTTI: Nykopp ratkaisi trillerin loppuunmyydyllä Nordiksella

14:53 0-1 YV Leskinen (Vesalainen, Lasu)
46:55 0-2 YV Vesalainen (Kivihalme, Mäenalanen)
48:38 1-2 Tallberg (Varakas, Carlsson)
58:52 2-2 Rask (Heiskanen, Varakas)
61:43 3-2 Nykopp (Tyrväinen, Varakas)

Nordiksella nähtiin perjantaina pudotuspelihenkinen kamppailu, kun IFK ja Kärpät kohtasivat loppuunmyydyssä Stadin jäähallissa. Runkosarjavoittonsa jo varmistanut Kärpät oli IFK:lle totutun hankala vastustaja, mutta IFK nousi kahden maalin tappioasemasta upeaan jatkoaikavoittoon. Ratkaisumaalin iski IFK:lle Thomas Nykopp. IFK:n tehokkain pelaaja oli kaikissa maaleissa mukana ollut puolustaja Ville Varakas, joka rohmusi ottelussa tehot 0+3. Voitto oli suorasta pudotuspelipaikasta taistelevan IFK:n ensimmäinen voitto Kärpistä tämän kauden runkosarjassa.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 14:53, kun Kärpät pelasi toista kertaa ylivoimalla. Kristian Vesalaisen poikittaissyöttö löysi Ville Leskisen, joka laukoi IFK-maalivahti Atte Engrenin räpylän kautta vierasjoukkueen 1-0–johtoon. IFK pääsi erän aikana kertaalleen ylivoimalle ja stadilaiset hallitsivat pelitapahtumia varsinkin ensimmäisen kympin aikana. IFK sai rakennettua useamman laadukkaan maalipaikan, mutta 12 laukausta avauserässä pysäyttänyt Jussi Rynnäs piti Kärppiä pystyssä. Engrenille merkittiin ensimmäisessä erässä vain neljä torjuntaa.

Toinen erä oli maaliton. Kärpät pelasi fiksusti johtoasemassa ja oululaiset puolustivat tiiviisti koko joukkueena, eikä IFK päässyt ratkaisevan hyville maalipaikoille. Julius Junttila oli lähellä viedä Kärpät kahden maalin karkumatkalle, kun hän pääsi IFK-puolustuksen harhasyötön ansiosta nokikkain Engrenin kanssa. IFK:lle tarjoutui erinomainen tilaisuus tasoitusmaaliin ajassa 36:22, kun Kärppä-hyökkääjä Otto Karvinen yritti estää IFK:n ylivoimapelaamista mailan heitolla. IFK sai tilanteesta rangaistuslaukauksen, mutta Rynnäs torjui patjallaan IFK-kapteeni Lennart Petrellin maalintekoyrityksen. Erän lopussa nähtiin snadi torikokous, jossa jaettiin useampi kahden minuutin rangaistus. Päätöserä aloitettiin jäähyjen takia neljällä neljää vastaan.

Kärpät siirtyi kolmannessa erässä 2-0–johtoon ajassa 46:55 Kristian Vesalaisen ylivoimamaalilla. IFK nousi kuitenkin takaisin peliin mukaan noin puolitoista minuuttia myöhemmin. Teemu Tallberg oli maalin edustalla hereillä ja ohjasi Ville Varakkaan painavan viivalaukauksen häkkiin. IFK pääsi päätöserän puolivälissä ylivoimalle, kun Jani Hakanpäälle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Tästä seuranneen ylivoiman aikana sekä Teemu Eronen että Miro Heiskanen kilauttivat kiekon Kärppä-maalin tolppaan. IFK:n 2-2–tasoitusmaali nähtiin lopulta ajassa 58:52, kun Joonas Rask nosti Heiskasen upean esityön päätteeksi kiekon ohi Rynnäksen.

Ottelu eteni jatkoajalle ja ratkaisuosuman teki IFK:lle Thomas Nykopp, jolle maali oli liigakauden yhdeksäs. Fiilis hallissa oli loistava ja yleisö eli tunteella mukana koko ottelun ajan.

– Tämä ottelu oli meille erinomainen testi. Tällaiset ottelut ovat kuin pudotuspelejä ja tunnelma hallissa oli tänään loistava. Koko joukkueelta erinomainen suoritus. Tästä on hyvä jatkaa kohti huomista, voittomaalin iskenyt Nykopp kertoi ottelun jälkeen.

IFK:n voittomaalin syöttänyt hyökkääjä Juhani Tyrväinen pelasi Kärppiä vastaan uransa 400. liigaottelun.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK ja Kärpät kohtaavat uudelleen lauantaina Oulussa. Ruutu-palvelu näyttää kello 17.00 alkavan ottelun suorana lähetyksenä. IFK pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa ensi viikon keskiviikkona, kun SaiPa vierailee Nordiksella. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

IFK:n jäljellä olevat runkosarjaottelut
La 3.3. klo 17:00 Kärpät-IFK
Ke 7.3. klo 18:30 IFK-SaiPa
To 8.3. klo 18:30 TPS-IFK
La 10.3. klo 17:00 Ässät-IFK