DANA MATSIRAPORTTI: Rankkaritappio Lappeenrannassa

SaiPa-IFK 1-0 VL (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

65:00 1-0 VL Cody Kunyk

IFK ja SaiPa kohtasivat perjantai-iltana kolmatta kertaa tällä kaudella. Lappeenrannan Kisapuistossa pelatussa todella tasaisessa kamppailussa nähtiin vain yksi maali. SaiPa voitti ottelun voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1-0.

IFK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle jo 36 sekunnin pelin jälkeen. Ylivoiman aikana lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin SaiPa, kun Valtteri Virkkunen karkasi alivoimalla puolittaiseen läpiajoon. IFK:n näkyvin hyökkäysketju ensimmäisessä erässä oli Juhani Tyrväisen johtama vitja, joka sai jatkuvasti hyvän paineen SaiPan puolustusalueelle. Vili Sopanen käänsi viiden minuutin pelin jälkeen kiekon takatolpalle kohti Tyrväistä ja vain Frans Tuohimaan nopea reaktiotorjunta piti kotijoukkueen maalin koskemattomana. Seuraavaksi IFK pääsi toista kertaa ylivoimalle. Ylivoiman aikana kiekko liikkui näppärästi, mutta laukaukset puuttuivat. SaiPan ensimmäinen ylivoimatilaisuus aukeni erän puolivälin jälkeen, jonka aikana Lauri Taipaluksen lyöntilaukaus kilahti IFK-maalin tolppaan.

IFK oli lähellä siirtyä johtoon toisen erän alussa, kun vauhdikkaasti kiekon hyökkäysalueelle tuoneen Janne Hämäläisen laukaus oli lähellä yllättää Tuohimaan. Erän puolivälissä Lennart Petrell ajoi röyhkeästi kiekon kanssa maalille, mutta Tuohimaa torjui jälleen. SaiPan paras maalipaikka toisessa erässä osui Jonatan Tanukselle. Erän lopussa Saku Salmelalle tuomittiin kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä ja SaiPa pääsi hakemaan johtomaalia ylivoimalla.

Kolmannen erän alussa SaiPa-hyökkääjä Ahti Oksanen pääsi IFK:n kiekonmenetyksen jälkeen nokikkain Atte Engrenin kanssa. IFK-puolustus ehti häiritsemään Oksasta sen verran, että hänen epäonnistunut laukaus meni ohi. Ensimmäistä otteluaan IFK-paidassa tällä kaudella pelannut Markus Kankaanperä väläytteli kolmannessa erässä kiekollista osaamistaan. ”Kanki” sai hyvän passin Janne Hämäläiseltä, hassutteli SaiPa-puolustajan ja pääsi nousemaan kulmasta suoraviivaisesti kohti maalia. Voittajaa ei onnistuttu selvittämään kolmen erän aikana, joten ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla Cody Kunykin tekemää maalia tarkistettiin pitkään videolta. Videonauhureiden pyörittelyn jälkeen maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vasta voittomaalikilpailussa. IFK:n kaikki kolme laukojaa epäonnistuivat ja SaiPan Cody Kunyk sai kiekon reppuun, joten SaiPa nappasi ottelusta kaksi pistettä. IFK:n saaliiksi jäi yksi vieraspiste. Atte Engren torjui IFK:n maalilla 26 laukausta. Ottelun ykköstähdeksi valittu Frans Tuohimaa pysäytti yhden laukauksen vähemmän.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan ottelun tiistaina, kun Vaasan Sport saapuu Nordikselle. Liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin saat Ticketmasterista.