logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Jääkiekon Olympiajoukkueen tulkkina vieraassa kulttuurissa

Mika Kortelainen on toiminut Suomen maajoukkueen joukkueen johtajana vuodesta 2018.

Suomen jääkiekon Olympiajoukkue viettää Kiinassa toista viikkoa. Kisaurakka Beijingissä käynnistyi torstaina 10.2. voitto-ottelulla Slovakiaa vastaan ja perjantaina kaatui Latvia. Alkulohko päättyi tänään sunnuntaina lohkon kärkisijan varmistaneeseen jatkoaikavoittoon Ruotsia vastaan.

– Ensimmäinen tavoite on saavutettu, Kortelainen vastaa Kiinasta.

Mika Kortelainen ei ole Beijingissä vastaamassa Suomen pelillisestä menestyksestä. HIFK:n myyntitiimin ja kumppaniyhteistyön arvoitettu palanen on maajoukkueen joukkueen johtaja neljättä vuotta.

– Menee tämä ehdottomasti mielenkiintoisimpien keikkojen kansioon, viittaa Kortelainen Olympialaisten kulisseissa työskentelyyn.

Kiina on väkiluvultaan maailman suurin valtio. Puolentoista miljardin ihmisen maassa kulttuuri nojaa vahvasti perinteisiin ja monilta osin esiintyy länsimaalaiselle vähintäänkin eksoottisena.

– Ei täältä kisakylää pidemmälle olla liikuttu, mutta on täällä kulttuurieroja kohdattu. Sääntöjä maailmanajasta johtuen on varmasti ennätyksellisen paljon ja tulostimen mustekasettia on saanut vaihtaa useammin kuin kuulumisia virkaveljien kanssa.

Koronasta johtuen muun muassa joukkueiden liikkuminen kisapaikalla on tarkkaan reititetty. Muutoksiakin saattaa tulla ja maailman teknologiajätti tiedottaa niistä pääsääntöisesti sähköisesti.

– Minun tehtäväni on tulkita annettuja ohjeita ja pitää huolta, että joukkue toimii niiden puitteissa. Välillä kaikki säännöt eivät avaudu ihan selkeinä, ja on vaikeaa löytää järjestäjätaholta ihmistä, joka pystyisi ohjeistusta täsmentämään.

– On tämä kuitenkin vaikuttava maa ja kisat kokemuksena korvaamaton. Nyt tavoitellaan urheilullisestikin sellaista päätöstä, mitä voidaan muistella vielä pitkään.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kisat jatkuvat ensi viikolla puolivälieräottelulla.

Näytä kaikki uutiset