IFK hakee Lahdesta jatkoa voittoputkelleen – ”Vielä on parantamisen varaa”

Pelicans - IFK perjantaina 28.9. klo 18.30.

IFK matkustaa perjantaina Lahteen Pelicansin vieraaksi. Tällä liigakaudella IFK on voittanut kaikki kolme vieraskamppailuaan, mutta täysi kolmen pisteen ryöstö on vielä hakematta.

Matsia voit seurata Telia TV:stä!

Lauantaina skulataan taas himassa, kun KalPa saapuu Stadiin. Nordiksella on paikalla myös IFK:n vuoden -98-mestaruusjoukkue. Hommaa liput Ticketmasterista!

Vierasvoitot tiukassa Isku Areenalla

Helposti vierasvoitto ei Lahdesta irtoa. Pelicans ei ole vielä jäänyt ilman pisteitä kotonaan tällä kaudella. Kolmesta kotiottelusta lahtelaiset ovat ottaneet kaksi voittoa ja hävinneet kerran jatkoajalla. Maaliero on vakuuttava 9–2.

Pelicans – Lukko 6–1

Pelicans – SaiPa 3–0

Pelicans – Jukurit 0–1 ja.

 

Vielä on parantamisen varaa

IFK:n peli on kehittynyt jatkuvasti. Tehtyjen virheiden määrä on käynyt pienemmäksi peli peliltä ja keskiviikkona pelattu KooKoo-matsi oli kokonaisuutena joukkueen ehjin suoritus tällä kaudella. 

Ehjiä pelejä on alla myös IFK:n kokoonpanon nuorimmalla pelaajalla, Teemu Engbergillä. 

– Oma peli on tuntunut ihan hyvältä. Pientä parantamisen varaa siinä vielä on itsellä ja koko joukkueella, mutta eteenpäin mennään.

IFK lähtee tavoittelemaan voittoa Lahdesta oman pelin kautta. 

– Pelataan kuten olemme tähänkin saakka pelanneet. Yritetään saada puolustuspeliä vielä paremmaksi ja pidetään sitä kautta huoli, että vastustaja tekee vähemmän maaleja kuin me.

Joukkueen nuorimman statuksesta huolimatta 19-vuotias Loviisasta lähtöisin oleva IFK-kasvatti kertoo saavansa keskittyä olennaiseen myös pukukopissa. 

– Ei siellä mitään sen ihmeellisempiä källejä tehdä. Välillä joutuu kantamaan paitoja paikoilleen, mutta se on ihan kivaa hommaa, “Teme” naureskeli jäätreenin jälkeen torstaina.

IFK antaa paineen Pelicans-puolustukselle

Pelicansilla on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa kahdessa edellisessä ottelussaan. Lahtelaiset hävisivät keskiviikkona kotonaan Jukureille 0–1 jatkoajalla ja viime viikon lauantaina Tappara voitti Pelicansin Hakametsässä lukemin 5–1. 

Ville Niemisen Pelicans on tällä kaudella pyrkinyt hallitsemaan peliä ja avaavat syötöt lähtevät hyökkääjän lapaan nopeasti.

Avaavia syöttöjä lahtelaispuolustuksessa on antamassa myös IFK:lle tuttuja pelaajia. IFK-kasvatti Miihkali Teppo sekä kaksi edellistä kautta Helsingissä kiekkoillut Oliwer Kaski siirtyivät täksi kaudeksi Pelicansin riveihin.

IFK:n vauhdikas pelityyli ja aggressiivinen karvaaminen takaavat sen, että Pelicans-pakeille tulee kiireinen ilta Lahdessa. Thomas Nykoppin paluu IFK:n kokoonpanoon keskiviikkona KooKoota vastaan toi myös lisää fyysisyyttä joukkueen peliin. Kotijoukkue saakin Lahden illassa väistellä “Nypsin” ja muun IFK-joukkueen painavia tööttejä.

Viime kauden kohtaamiset: 

Pelicans – IFK 2–1 

IFK – Pelicans 5–1 

IFK – Pelicans 1–6 

Pelicans – IFK 4–1 

Tehokkaimmat pelaajat joukkueiden välisissä otteluissa kaudella 2017-2018: 

Erik Thorell, IFK 1+3 

Aleksi Mustonen, Pelicans 2+3 

 

Teemu EngbergIFK hakee Lahdesta jatkoa voittoputkelleen – ”Vielä on parantamisen varaa”

Näytä kaikki uutiset