Tallberg: Koko joukkue pelasi isolla sydämellä

Teemu Tallberg teki viikonloppuna Kärppiä vastaan pelatuissa otteluissa tehot 2+1.

IFK voitti lauantaina loppuunmyydyssä Raksilan jäähallissa sarjakärki Kärpät maalein 4-1. Ottelussa riitti perjantaina Nordiksella pelatun kamppailun tavoin tunnetta ja aistittavissa oli aitoa pudotuspelihenkeä. Runkosarjavoittonsa varmistanut Kärpät oli edellisen kerran kärsinyt kotitappion varsinaisella peliajalla joulukuussa.

Ottelun ykköstähdeksi valittu IFK-hyökkääjä Teemu Tallberg teki Kärppiä vastaan tehot 1+1. Tallbergin mukaan kaksi peräkkäistä voittoa Kärpistä oli koko joukkueelta vahva työnäyte.

– Nämä olivat meille isot pisteet. Tavoitteena oli, ettei Kärpät saa tänään ainuttakaan pistettä. Koko joukkue pelasi isolla sydämellä ja se näkyi tänään kaukalossa. Pelasimme viimeiset minuutit uhrautuvaisesti ja Lankinen oli tänään byyrissä kuin muuri, Tallberg kertoi ottelun jälkeen.

IFK aloitti ottelun vahvasti ja joukkue sai lyötyä jatkuvaa painetta Kärppien puolustusalueelle. Kärpät pääsi otteluun paremmin mukaan toisessa erässä, kunnes IFK karkasi heti päätöserän alussa kolmen maalin karkumatkalle. Yksittäisiä kotijoukkueen hetkiä lukuun ottamatta ottelu oli IFK:n hallintaa eikä Kärpät saanut hyökkäyspeliään rullaamaan.

– Käytimme maalipaikat hyvällä prosentilla. Pelissä oli tunnetta ehkä jopa aavistuksen verran enemmän kuin perjantaina Nordiksella. Käsittelimme ne tänään paremmin emmekä ottaneet niin paljon jäähyjä. Kärppiä on vaikea voittaa istumalla boksissa, Tallberg sanoi.

Liigakauden 11. maalinsa tehnyt Jarkko Malinen iski ottelun avausmaalin ajassa 31:28 Tallbergin esityöstä. ”Tale” teki itse IFK:n 2-0–johtomaalin toisen erän tehot 0+2 saalistaneen Miro Heiskasen ja Malisen erinomaisesta syötöstä.

– Onhan se kiva ohjata tuollaisia syöttöjä maaliin, Tallberg kiitteli.

26-vuotias Tallberg siirtyi tammikuun lopussa loppukauden sopimuksella IFK:hon Jukureista. Luisteluvoimainen ja urheilullinen IFK-kasvatti on lunastanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa energisellä ja suoraviivaisella pelityylillään.

– Tuntuu, että oma peli on parantunut ottelu ottelulta. Se on auttanut paljon, kun on saanut viettää aikaa jengin kanssa ja on tullut yhteisiä kokemuksia. Olemme myös käyneet kentällisten kanssa kuvioita läpi. Kun tulee onnistumisia niin energian määrä tuplaantuu. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä IFK-paidassa.

IFK:lla on vielä kolme runkosarjaottelua jäljellä. IFK pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa keskiviikkona, kun SaiPa saapuu Nordikselle.

– Nautitaan hetki näistä kahdesta voitosta. Tavoitteemme on olla neljän parhaan joukossa, joten liikaa ei voi vielä tuuletella. Kohtaamme keskiviikkona SaiPan, eikä se tule missään nimessä olemaan helppo ottelu. Perjantaina pelatussa Kärpät-ottelussa oli erinomainen tunnelma. Toivottavasti tulee paljon jengiä halliin myös keskiviikkona.

Lue matsiraportti ja katso ottelun tilastot sekä maalikooste.

IFK:n jäljellä olevat runkosarjaottelut
Ke 7.3. klo 18:30 IFK-SaiPa
To 8.3. klo 18:30 TPS-IFK
La 10.3. klo 17:00 Ässät-IFK

Teemu Tallberg

Näytä kaikki uutiset