logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: Koronapassi välittömästi käyttöön HIFK:n kotiotteluissa

Valtioneuvosto on reagoinut vallitsevaan koronatilanteeseen ja muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Rajoitukset tulivat Uudenmaan alueella voimaan sunnuntaina 28.11.

Paikallisen koronatilanteen vuoksi koronapassi otetaan välittömästi käyttöön HIFK:n kotiotteluissa. Koronapassi tarkastetaan kaikilta ottelutapahtumaan saapuvilta 16 vuotta täyttäneiltä. Seuraava kotiottelu HIFK-JYP pelataan lauantaina 11. joulukuuta. Koronapassin ottaminen käyttöön aiheuttaa uusia järjestelyjä Helsingin jäähallille otteluun saavuttaessa. Tiedotamme poikkeusjärjestelyistä hyvissä ajoin ennen 11.12. pelattavaa ottelua.

– Olemme seuranneet aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä ja viranomaisten antamia suosituksia sen torjumiseksi ja ehkäisemiseksi nyt lähes kahden vuoden ajan. Koronapassin käyttöönottoa, ja sen vaatimia toimenpiteitä myös sujuvan otteluelämyksen kannalta aloimme valmistelemaan muutama viikko sitten koronapassin tultua käyttöön muualla Suomessa. Viranomaisten sitä nyt myös Uudenmaan alueelle suositellessa otamme suunnitelman käyttöön ja edellytämme koronapassia ottelutapahtumassamme, HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindström kertoo.

HIFK:n kotiotteluissa on noudatettu Aluehallintoviraston paikallisia määräyksiä ja suosituksia läpi kauden 2021-2022. HIFK:n kotiotteluita koskevat voimassa olevat suositukset ja määräykset voit tarkistaa täältä.

Mikä on koronapassi?

Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta. Alla olevista ehdoista yhden on täytyttävä, jotta koronapassi on voimassa.

  • koronarokotustodistus (2 rokoteannosta)
  • testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos enintään 72 tuntia aiemmin)
  • todistus alle 6 kuukautta aiemmin sairastetusta koronavirustaudista

Koronapassina käytetään EU:n koronatodistusta, jonka saa Omakanta-palvelusta. Jos et voi käyttää Omakantaa, voit saada todistuksen paperisena tulosteena terveydenhuollosta.

Lisätietoja koronapassista voit lukea kanta.fi-sivustolta.

Näytä kaikki uutiset